Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Karamollaoğlu: “En geç iki ay içinde seçime gidelim”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Madem seçim tarihi güncellenecek; hadi buyurun. Bugün seçim kararı alınsın, en geç iki ay içerisinde de seçime gidelim. Hem o çok merak ettiğiniz adayımızı hemen öğrenin hem de insanımız artık rahat bir nefes alsın” diye konuştu. 

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bugün (18 Ocak) haftalık basın toplantısında güncel gelişmeleri değerlendirdi. Karamollaoğlu, “Artık ‘erken seçim değil, seçim tarihini birazcık güncelleyeceğiz’ diyorlar. Onlar hangi planları yaparlarsa yapsınlar, biz her daim seçimlere hazırız ve aynı zamanda kararlıyız. Yapılacak seçimlerin ardından, hadi onların çok sevdiği kavramla ifade edeyim, bugünkü ucube sistemi de bu yozlaşmış siyasi dili de güncelleyeceğiz” dedi.  

“Bugün seçim kararı alınsın, en geç iki ay içinde de seçime gidelim”

Karamollaoğlu’nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“’Biz seçimlere en avantajlı nasıl ve ne zaman gideriz’ hesabını yapanlara diyoruz ki, sizin seçim kazanacağınız herhangi bir denklem ve tarih kalmamıştır artık! Madem seçim tarihi güncellenecek; hadi buyurun! Bugün seçim kararı alınsın, en geç iki ay içinde de seçime gidelim.Hem o çok merak ettiğiniz adayımızı hemen öğrenin hem de insanımız artık rahat bir nefes alsın!”

“Altılı Masa’dan Cumhur İttifakı’na oy istiyorlar, hani biz ‘hain’dik”

“Bir de altı siyasi partinin liderleri olarak bizlerden, Cumhur İttifakı’na oy istiyorlar… Hani biz ‘hain’dik, hani biz ‘illet’ ve ‘zillet’ ittifakıydık? Ne oldu şimdi? Meğer şu seçim kaybetme korkusu ve iktidar nimetlerinden bir beş yıl daha nemalanma arzusu nelere kadirmiş! Dün ‘hain’ ilan ettiklerinizle bugün ‘dost’ olmayı, bugün ‘dostum’ dediklerinize de yarın ‘düşmanım’ diyebilmeyi siz karakter edinmiş olabilirsiniz. Fakat kusura bakmayın, bu bizim siyasi anlayışımıza sığmaz! Siz kendinize yakıştırabilirsiniz fakat bu, bize yakışmaz!”

“Olmaz da, hadi diyelim ki biz genel başkanlar; ‘Bahçeli’yi kırmayıp, Erdoğan’a birer tane oy verelim’ desek… Bu, kendilerini kurtarır mı zannediyorlar? Mafya-siyaset-uyuşturucu üçgeninin yeniden gündeme geldiği bu kirli düzene, bugüne kadar AKP ve MHP’ye oy veren kardeşlerimiz, bir dönem daha oy verecek mi zannediyorlar? Gencecik bir akademisyenin başkent Ankara’da, sokak ortasında katledildiği bir olayda, milletvekili, özel harekât polisi ve uyuşturucu bağımlılarının aynı cümlede bir araya gelişine Cumhur İttifakı seçmeni vatandaşlarımız sessiz, tepkisiz kalır mı zannediyorlar?”

“Üniformalılar da bu hassasiyeti her daim gözetmek zorundadır”

“Ordu, hepimizin ordusu ve gözbebeğidir; üzerinde üniforma taşıyanlara milletimiz her daim saygı gösterir. ‘Üniformalılar’ da bu hassasiyeti her daim gözetmek zorundadır. Cevdet Paşa’nın ifadeleriyle, ‘Cümlemiz faniyiz, lâkin devlet-ü millet ve vatan bâkidir.”

“Altı siyasi parti olarak yeni döneme hazırız”

“Aynı zamanda altı siyasi parti olarak da tüm hazırlıklarımızı tamamlıyor, yol haritamıza artık son şeklini veriyoruz. Çok net ifade ediyorum ki; yeni dönem için biz hazırız, insanımız da ciddi bir beklenti içinde. ‘Yüzergezer değerlere’ sahip olanlar anlamasa da, Türkiye’de ‘ahlak ve adalet eksenli’ yeni bir dönemin zamanı gelmiştir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.