Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (19 Ocak 2023): Seçim 14 Mayıs’ta mı? & Muhalefet ne yapacak?

Editör: Ayşegül Karagöz

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konuğu siyasetbilimci Prof. Dr. Emre Erdoğan.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında seçime ilişkin ilk kez kesin bir tarih verdi. Erdoğan, Demokrat Parti’nin 73 yıl önce iktidara geldiği seçimlere atıfta bulunarak 14 Mayıs’a işaret etti. Siyasetbilimci Prof. Dr. Emre Erdoğan, siyasette son gelişmeleri, açıklanan seçim tarihinin anlamını ve muhalefetin önündeki seçenekleri Gündem’de değerlendirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu bugün başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği teklifini görüşecek.

Bugün, gazeteci Hrant Dink’in öldürülüşünün 16. yıldönümü. Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dink, gazetenin eski çalışma ofisinin bulunduğu Şişli’deki Sebat Apartmanı’nın önünde anılacak.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern şubat ayında görevini bırakıyor. 2017 yılında “dünyanın en genç başbakanı olarak” göreve başlayan Ardern, görevi sürdürmek için yeterli enerjisi kalmadığını, bu yüzden bu yıl düzenlenecek genel seçimlerde yarışmayacağını açıkladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.