Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Google’ın çatı şirketi Alphabet 12 bin çalışanının işine son verecek

ABD’li teknoloji şirketlerinde işten çıkarma dalgası yayılıyor. Meta, Amazon, Salesforce ve Microsoft’un ardından Google’ın çatı şirketi Alphabet de çalışanlarının yüzde 6’sını, yani 12 bin kişiyi işten çıkaracak.

ABD’li teknoloji devleti arasında işten çıkarmaların yaşandığı dalgaya Alphabet de eklendi. Google’ın çatı şirketi, küresel işgücünün yüzde 6’sına denk gelen 12 bin çalışanının işine son verileceğini açıkladı.

Google’ın CEO’su Sundar Pichari, çalışanlarına bugün bir e-posta gönderdi ve işten çıkarmaların küresel çaptaki tüm işleri etkileyeceğini söyledi. Pichari, “kararların tüm sorumluluğunu da üstlendiklerini” açıkladı. Pichari, “çok çalıştıkları” için işten çıkarılan personellere teşekkür etti ve şirkete bu zamana kadar katkılarının paha biçilemez olduğunu söyledi.

İşten çıkarma kararı, şirkette ekonomik olarak da bir belirsizliğin yaşandığı döneme denk geldi. Pichari, e-postasında, Google’ın Microsof ile yapay zeka alanında yaptığı teknolojik yatırımlara da atıfta bulunarak, “Misyonumuzun gücü, ürün ve hizmetlerimizin değeri ve yapay zekaya yaptığımız erken yatırımlar sayesinde önümüzdeki büyük fırsat konusunda kendime güveniyorum” ifadelerini kullandı.

İşten çıkarmalar sürüyor

Alphabet’in bu açıklaması, Microsoft’un 10 bin çalışanını işten çıkaracağını açıklamasından günler sonra geldi.

Dünya genelinde artan hızlı enflasyon ve olası resesyon endişesi, başta teknoloji sektörü olmak üzere tüm sektörlerde etkisini gösteriyor. Birçok ABD’li teknoloji firması, geçen yıl binlerce kişiyi işten çıkardı ya da işe alımlara son verdi. Bu şirketler arasında Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın çatı şirketi Meta, Amazon ve Twitter da bulunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.