Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2023’ün ilk 24 gününde 38. silahlı saldırı: ABD’nin Kaliforniya eyaletinde 7 kişi daha öldürüldü

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kaliforniya eyaletinde iki farklı noktada silahlı saldırı düzenlendi. San Francisco yakınlarındaki Half Moon Bay civarındaki saldırılarda en az 7 kişi yaşamını yitirdi. Polis, 67 yaşındaki saldırgan Zhao Chunli’yi gözaltına aldı. Chunli’nin bu saldırıyı neden düzenlediği bilinmiyor.

67 yaşındaki Zhao Chunli, ilk olarak bir çiftlikte dört kişiyi öldürdü, daha sonra da çiftliğin yakınlarında 3 kişiyi daha öldürdü. Saldırılarda beş kişi de yaralandı. Yaralılardan birinin durumu ağır. Saldırgan polisler tarafıdan otoparkta saldırıları düzenlediği aracın içerisinde yakalandı. Saldırganın yakalandığı anlar kameraya da alındı.

Zhao Chunli

San Mateo İlçe Denetleme Kurulu Başkanı Dave Pine, AP’ye verdiği demeçte, saldırıların “hoşnutsuz bir işçi” tarafından düzenlendiğini söyledi. Polis de saldırganın çiftlik çalışanı olduğu ihtimali üzerinde duruyor. Polis, saldırganı saldırıda kullandığı belirtilen yarı otomatik bir tabancayla yakaladı. Saldırıda hayatını kaybedenlerin hepsi Çinli çiftçiler.

Bu saldırı, Kaliforniya eyaletindeki Monterey Park şehrindeki dans kulübüne düzenlenen saldırıdan birkaç gün sonra gerçekleşti. 72 yaşındaki saldırgan Huu Can Tran, hafta sonu Çin Yeni Yılı’nı kutlamak için bir dans kulübünde toplanan kalabalığa saldırmış ve 11 kişi yaşamını yitirdi. Bu kişilerin en gencinin 57, en yaşlısının ise 68 yaşında olduğu açıklandı. Saldırgan, saldırıdan 12 saat sonra saldırıyı düzenlediği yerden 50 kilometre uzaklıkta bir minibüsün içinde ölü bulundu.

Böylece 2023 yılının ilk 24 gününde ABD’de en az 38 silahlı saldırı düzenlendi.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.