Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uğur Mumcu, öldürülmesinin 30. yılında anıldı | Özge Mumcu: “Halen bombayı koyanı ve emri vereni bilmiyoruz”

Araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, 30 yıl önce suikasta uğradığı evinin önünde anıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mumcu’nun ailesiyle birlikte Uğur Mumcu Anıtı’na karanfil bıraktı. Mumcu’nun kızı Özge Mumcu Aybars, Twitter hesabından “30 yıl önce… 11 yaşındaydım, 41 yaşındayım. Halen bombayı koyanı ve emri vereni bilmiyoruz” diye yazdı.

Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993’te öldürüldüğü yerde, evinin sokağında yurttaşlar, siyasetçiler ve meslektaşları tarafından anıldı. Mumcu’nun aracının havaya uçurulduğu yere gazete kupürleri ile karanfiller bırakıldı, mumlar yakıldı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile milletvekillerinden oluşan heyet, ilk olarak Mumcu’nun evini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, önce Faili Meçhuller Anıtı’na ve ardından Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu ile çocukları Özgür Mumcu ve Özge Mumcu Aybars ile birlikte Uğur Mumcu Anıtı’na karanfil bıraktı. 

Kılıçdaroğlu ve Yavaş’ın yanı sıra HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, sivil toplum kuruluşları ve sendika temsilcileri de Mumcu anmasına katıldı. CHP Çankaya Gençlik Kolları, Mumcu’nun evinin penceresine kendisinin fotoğrafının yer aldığı, “Uğurlar olsun” yazılı pankartı astı.

Anma töreni boyunca şarkılar, türküler çalındı. Uğur Mumcu Parkı’nda kurulan platformda, Cengiz Toraman’ın yazıp yönettiği Levent Üzümcü ve Orhan Aydın’ın oynadığı “Unutma Bizi” oyunundan bazı bölümler sergilendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.