Chelsea’nin transfer politikası UEFA’nın gözünden kaçmadı: Finansal Fair Play kurallarında değişiklik yapılacak

UEFA, Chelsea’nin yeni transferleriyle uzun süreli sözleşmeler imzalaması sonrası Finansal Fair Play (FFP) kurallarında değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. 

Chelsea’nin transfer politikasını mercek altına alan UEFA, FFP kurallarında değişikliğe gidiyor

Mykhaylo Mudryk

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea, yaptığı transferlerle adından söz ettirmeye devam ediyor. Todd Boehly öncülüğündeki konsorsiyum tarafından 4,25 milyar sterlin karşılığında Rus oligark Roman Abramovich’ten satın alınan Chelsea, ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirdi. Şu ana kadar Mykhaylo Mudryk, Benoit Badiashile, Noni Madueke, Andrey Santos ve David Datro Fofana’yı kadrosuna katan Maviler, bu transferler için yaklaşık 170 milyon sterlin harcadı. Atletico Madrid’in Portekizli yıldızı Joao Felix’i ise 11 milyon sterlin karşılığında kiralık olarak renklerine bağladı. 

Ara transfer dönemi ve geçen yaz transfer dönemindeki yaptığı hamlelerle harcamaları 450 milyon sterline yaklaşan Chelsea, kadrosuna kattığı futbolcularla uzun süreli sözleşmeler imzaladı. Londra temsilcisi; Mudryk ile 8, Badiashile ve Fofana’yla 6, Madueke ile ise 7 yıllık anlaşma sağladı. Chelsea, uzun süreli sözleşmeler ile Finansal Fair Play (FFP) kurallarından kaçmayı ve sezonluk harcamalarını düşük göstermeyi amaçladı. 

Thomas Tuchel ile yollarını ayırdıktan sonra teknik direktörlük görevine Graham Potter’ı getiren Chelsea, 20 haftası tamamlanan Premier Lig’de topladığı 29 puanla 10. sırada yer alıyor.

FFP kurallarında değişikliğe gidilecek

Chelsea’nin bonservis bedellerini uzun yıllara yayarak FFP kurallarına takılmamayı amaçlaması UEFA’yı harekete geçirdi. BBC’de yer alan habere göre Avrupa futbolunun yönetim organı, diğer kulüplerin de bu stratejiyi benimsememesi için bonservis bedelinin sadece ilk 5 yıla yaylabileceği bir düzenleme yapmayı planlıyor. Ancak yeni düzenleme takımların futbolcular ile uzun süreli sözleşmeler yapmasının da önünde bir engel oluşturmayacak. FFP’deki yeni kurallar, önümüzdeki yaz transfer döneminde uygulanmaya başlayacak. 

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.