Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan, 28 Şubat davası hükümlüsü iki generalin cezasını kaldırdı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla, 28 Şubat davası hükümlüsü eski Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreteri İlhan Kılıç ile emekli Tümgeneral Kenan Deni’ın kalan cezaları, “kocama hali” raporu gerekçe gösterilerek kaldırıldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan 87 yaşındaki esli MGK Genel Sekreteri İlhan Kılıç ile 75 yaşındaki emekli Tümgeneral Kenan Deniz’in kalan cezalarının Adli Tıp Kurumu’nun, “kocama hali” raporu nedeniyle kaldırılmasına karar verdi.

Ayrıca adi suçlardan dolayı 9 yıl 46 ay 24 gün hüküm giyen Osman Kartal’ın cezası da sağlık sorunları nedeniyle affedildi.

Kılıç ve Deniz, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 28 Şubat davasında müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.  

28 Şubat davasında 103 sanık “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak” ile suçlandı.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Nisan 2018’de 103 sanıktan 21’i hakkında müebbet hapis cezası verdi, 68 sanık ise beraat etti. 10 sanık için zaman aşımının dolması, dört sanık için de hayatlarını kaybetmiş olmaları nedeniyle dava düşürüldü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.