Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Novak Djokovic’in babası Avustralya Açık’ta Putin destekçileriyle bir arada

Novak Djokovic’in babası Srdjan, Avustralya Açık’ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in destekçileriyle fotoğraf çektirirken görüntülendi. Srdjan Djokovic, oğlu Novak’ın yarı finale yükselmesinin ardından ellerinde Putin’in yüzünün işlendiği bir Rus bayrağı taşıyan ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin sembolü “Z” işaretli tişört giyenlerle fotoğraf çektirdi.

Avustralya Açık’ın açılış gününde Ukrayna’dan Kateryna Baindl ile Rusya’dan Kamilla Rakhimova arasındaki maçta saha kenarında Rusya bayrağı açılmasının ardından Avustralya Tenis Federasyonu (Tennis Australia) bir karar almış ve Melbourne Park’ta Rusya ile Belarus bayrakları ya da sembollerinin gösterilmesini yasaklamıştı.

Ancak dün (25 Ocak) çeyrek final karşılaşmasında Djokovic’in Rus tenisçi Andrey Rublev’i yenmesi ve yarı finale yükselmesinin ardından Putin’e destek mesajı verildi. Sırbistan’ın renklerinde giyinen ve omuzlarında Sırbistan bayrağı taşıyan bir grup taraftar, Rod Laver Arena’nın dışında Putin’in resminin bulunduğu bir Rus bayrağı açtı ve Rusya için destek sloganları attı.

Avustralya Tenis Federasyonu bu olay üzerine yaptığı açıklamada, söz konusu taraftarların tahliye edildiğini belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Oyuncularla ekiplerine, bayraklar ve sembollerle ilgili turnuva politikası ve sekteye uğramaya neden olabilecek herhangi bir durumdan kaçınmalarına dair bilgi verildi ve hatırlatma yapıldı. Turnuva güvenliği için kolluk kuvvetleriyle yakın çalışmaya devam ediyoruz.”

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle 2022’de Rus ve Belaruslu oyuncuların Wimbledon’da yarışması yasaklanmıştı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.