Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Temsilcilerimiz Avrupa kupalarında parkeye çıktı: Frutti Extra Bursaspor, Darüşşafaka ve Bahçeşehir Koleji kaybetti – Gaziantep Basketbol, deplasmanda rahat kazandı

Basketbol Avrupa kupalarında dün dört temsilcimiz parkeye çıkarken, 7Days EuroCup’ta Frutti Extra Bursaspor, Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde ise Darüşşafaka ve Bahçeşehir Koleji rakiplerine boyun eğdi. FIBA Avrupa Kupası’ndaki temsilcimiz Gaziantep Basketbol ise parkeden galibiyetle ayrılan tek takımımız oldu.

Frutti Extra Bursaspor 92-94 Prometey

7Days EuroCup A Grubu 12. hafta mücadelesinde temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor, konuk ettiği Ukrayna ekibi Prometey Slobozhanske’ye, bitime 35 saniye kala yediği üçlükle 94-92’lik skorla mağlup oldu. Bu sezonki 6. mağlubiyetini alan Frutti Extra Bursaspor, 7Days EuroCup A Grubu’nda 6. sıraya geriledi. Bu sezon 8. kez sahadan galip ayrılan Prometey Slobozhanske ise A Grubu’nda 2. sıraya yükseldi. 

Frutti Extra Bursaspor’da Derek Needham  20 sayı, David Dudzinski 17 sayı ve 5 ribaund, Zach Auguste 16 sayı ve 7 ribaund ve Anthony Clemons da 13 sayı ve 5 asist kaydetti. Prometey Slobozhanske’de ise Caleb Agada 27 sayı, DJ Stephens 18 sayı ve 5 ribaund, Gian Clavell 14 sayı ve Ondrej Balvin de 12 sayı ve 12 ribaund kaydetti. 

Gecenin hareketi Zach Auguste’tan:

Telekom Baskets Bonn 74-68 Bahçeşehir Koleji

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J Grubu ilk maçında ise temsilcimiz Bahçeşehir Koleji, Almanya temsilcisi Telekom Baskets Bonn deplasmanında 74-68’lik skorla mağlup oldu. Son 16 turuna mağlubiyetle başlayan Bahçeşehir Koleji, ikinci maçında 31 Ocak Salı günü Rytas Vilnius deplasmanına çıkacak.

Telekom Baskets Bonn’da Sebastian Herrera 14 sayı, Collin Malcolm 13 sayı ve TJ Shorts II 12 sayı, 5 ribaund ve 6 asist kaydetti. Bahçeşehir Koleji’nde ise Yiğit Arslan 18 sayı, Jaka Blazic 15 sayı, James Gist 11 sayı ve 6 ribaund ve Jerry Boutsiele de 10 sayı ve 11 ribaund kaydetti.

Karşılaşmanın özeti:

Surne Bilbao 85-75 Darüşşafaka

FIBA Şampiyonlar Ligi’ndeki bir diğer temsilcimiz Darüşşafaka ise son 16 turu L Grubu ilk maçında Surne Bilbao deplasmanında 85-75’lik skorla mağlup oldu. Son 16 turuna mağlubiyetle başlayan Darüşşafaka, L Grubu ikinci maçında 1 Şubat Çarşamba günü Lenovo Tenerife’yi konuk edecek. 

Surne Bilbao’da Adam Smith 14 sayı, Ludvig Hakanson 12 sayı ve 8 asist, Francis Alonso ve Michale Kyser 12’şer sayı ve Xabi Rabaseda da 10 sayı ve 5 ribaund kaydetti. Darüşşafaka’da ise Ercan Osmani 19 sayı, Markel Starks 14 sayı ve Wayne McCullough 10 sayı ve 6 ribaund kaydetti.

Karşılaşmanın özeti:

BC Kalev/Cramo 70-92 Gaziantep Basketbol

FIBA Avrupa Kupası’ndaki temsilcimiz Gaziantep Basketbol ise, ikinci tur K Grubu dördüncü maçında, BC Kalev/Cramo deplasmanında 92-70’lik skorla galip geldi. Temsilcimiz Gaziantep Basketbol grupta dörtte dört yapmış oldu ve BC Kalev/Cramo ise üçüncü kez sahadan mağlup ayrıldı. Gaziantep Basketbol beşinci maçında 1 Şubat Çarşamba günü Heroes Den Bosch’u konuk edecek.

BC Kalev/Cramo’da Hugo Toom 16 sayı, Artur Konontsuk 15 sayı ve Wesley Van Beck 10 sayı kaydetti. Gaziantep Basketbol’da ise Olivier Hanlan 27 sayı, Leyton Hammonds 25 sayı ve John Egbunu da 11 sayı ve 7 ribaund kaydetti.

Gaziantep Basketbol FIBA Avrupa Kupası’nda çeyrek finale yükselmeyi garantiledi:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.