Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de 21. hafta heyecanı sona erdi: Anadolu Efes uzatma sonunda yıkıldı – Belgrad derbisinde kazanan Zeljko Obradovic’in Partizan’ı

Turkish Airlines EuroLeague’in 21. haftası dün oynanan dört karşılaşma ile sona erdi. Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz deplasmanında parkeye çıkan temsilcimiz Anadolu Efes, normal süresi 98-98 sona eren karşılaşmada, uzatma sonunda 114-111’lik skorla mağlup oldu. Günün dikkat çeken bir diğer karşılaşması olan Belgrade derbisinde ise Zeljko Obradovic’in çalıştırdığı Partizan Mozzart Bet Belgrade, Kızılyıldız’ı deplasmanda 79-78’lik skorla mağlup etti.

Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz 114-111 Anadolu Efes

Turkish Airlines EuroLeague 21. hafta karşılaşmasında temsilcimiz Anadolu Efes, Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz deplasmanında, normal süresi 98-98 sona eren karşılaşmada uzatma sonunda 114-111’lik skorla mağlup oldu. Bu sezonki 11. mağlubiyetini alan lacivert-beyazlılar, 10. sıraya geriledi. 

Karşılaşmanın ilk çeyreğine iyi başlayan ev sahibi Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz, Steven Enoch’un sayıları ile 6-0’lık üstünlük yakaladı. Ancak ilerleyen bölümde temsilcimiz Anadolu Efes, dış atışlarda yakaladığı isabetlerle farkı 1 sayıya kadar indirdi ve televizyon molasına 13-12 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile gidildi. Çeyreğin son bölümünde iki takım da hücumdaki ritmini arttırırken, ilk çeyrek 29-28 Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyreğin ilk bölümünde de skor dengede ilerlerken, bitime 4:16 kala televizyon molası öncesinde 39-38’lik ev sahibi üstünlüğü vardı. Mola dönüşünde Rodrigue Beaubois’nın üst üste üçlükleri ile üstünlüğü yakalayan Anadolu Efes, devrenin bitimine 1:14 kala 49-43’lük üstünlük yakaladı ve ev sahibi ekip molasını kullandı. Mola dönüşünde 5-2’lik seri yakalayan Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz farkı kapatmayı başardı ve ilk yarı 51-48 Anadolu Efes üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda da iyi oyununu sürdüren Anadolu Efes, Shane Larkin’in öncülüğünde 9-2’lik seriyle farkı çift hanelere çıkardı ve ev sahibi ekip molasını kullandı. Mola dönüşünde üst üste iki üçlük isabeti kaydeden Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz, farkı 4 sayıya indirdi ve bu kez Anadolu Efes molasını kullandı. Mola dönüşünde Will Clyburn ve Rodrigue Beaubois ile skor üretmeye devam eden Anadolu Efes, son çeyreğe 77-70 üstün girdi. Son çeyreğe de iyi başlayan Anadolu Efes, Vasilije Micic’in sayıları ile bitime 5:48 kala skoru 87-76’ya getirerek maçtaki en büyük farkı yakaladı. Ancak Darius Thompson ve Matt Costello’nun sayıları ile ev sahibi ekip 3:41 kala skoru 89-84’e getirmeyi başardı ve Anadolu Efes molasını kullandı. Mola dönüşünde de Markus Howard ve Vanja Marinkovic’in üçlükleri ile farkı kapatan Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz, 1:39 kala skoru 93-93’te eşitlemeyi başardı. Son bölümde Larkin ve Micic’in sayıları ile temsilcimiz 3 sayılık üstünlük yakalasa da, bitime 33 saniye kala Daulton Hommes’un üç sayılık atış isabetiyle ev sahibi ekip skoru 98-98’de eşitleyerek maçı uzatma periyoduna götürmeyi başardı. Uzatma periyodunda da Shane Larkin ile etkili olan Anadolu Efes, bitime 1:19 kala 111-108’lik üstünlük yakaladı. Ancak son bölümde hücum ribaundları ve serbest atışlarla Matt Costello’nun elinde üst üste 6 sayı bulan Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz, karşılaşmadan 114-111’lik skorla galip ayrıldı.

Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz’de Matt Costello 33 sayı ve 5 ribaund, Darius Thompson 19 sayı, 6 ribaund ve 16 asist, Markus Howard 16 sayı, Steven Enoch 14 sayı ve Rokas Giedraitis de 7 sayı, 18 ribaund ve 6 asist kaydetti. Anadolu Efes’te ise Shane Larkin 21 sayı ve 6 asist, Vasilije Micic ve Rodrigue Beaubois 19’ar sayı, Will Clyburn 16 sayı ve 5 ribaund, Ante Zizic ve Bryant Dunston da 11’er sayı kaydetti.

Karşılaşmanın özeti:

Kızılyıldız Meridianbet 78-79 Partizan Mozzart Bet Belgrade

Turkish Airlines EuroLeague’in 21. haftasında dikkat çeken bir diğer karşılaşmada ise Belgrad derbisinde Zeljko Obradovic’in çalıştırdığı Partizan Mozzart Bet Belgrade, Kızılyıldız Meridianbet’i  deplasmanda 79-78’lik skorla mağlup etmeyi başardı. 

Karşılaşmanın ilk bölümü dengede geçerken, Matthias Lessort’un 6 sayısı ile konuk ekip Partizan Mozzart Bet Belgrade televizyon molasına 10-9 üstün girdi. Mola dönüşünde de Zach Leday ve Lessort ile etkili olmaya devam eden konuk ekip 1:52 kala 19-11’lik üstünlük yakaladı ve bu kez Kızılyıldız Meridianbet molasını kullandı. Mola dönüşünde Luca Vildoza’nın sayıları ile ev sahibi ekip farkı kapatmayı başardı ve ilk çeyrek 20-18 Partizan Mozzart Bet’in üstünlüğü ile sona erdi. İkinci çeyreğe de iyi başlayan konuk ekip Dante Exum’un üç sayılık basketi ile devrenin bitimine 7:13 kala 30-24’lük üstünlüğü yakaladı. İlerleyen bölümde 6-1’lik seri yakalayan Kızılyıldız Meridianbet, 4:50 kala skoru 31-30’a getirerek farkı 1 sayıya kadar indirdi. Ancak devrenin son bölümünde farkı tekrar açan konuk ekip ilk yarıyı 45-37 üstün kapattı.

İkinci yarıya 5-0’lık seri ile giren ev sahibi Kızılyıldız Meridianbet, skoru 45-42’ye getirdi ve Partizan Mozzart Bet molasını kullandı. Mola dönüşünde de ev sahibi ekip Nemanje Nedovic ve Luca Vildoza ile etkili olsa da, Dante Exum ve Zach Leday ile yanıt veren konuk ekip son çeyreğe 57-54 üstün girmeyi başardı. Son çeyreğin ilk bölümünde de iki takım karşılıklı cevaplar vermeyi sürdürürken, Zach Leday’in üst üste 5 sayısı ile 68-64’lük üstünlük yakalayan Partizan Mozzart Bet, televizyon molasına üstün girdi. Mola dönüşünde farkı kapatmayı başaran ev sahibi Kızılyıldız Meridianbet, bitime 1:17 kala farkı 1 sayıya kadar indirdi ve konuk ekip molasını kullandı. Moladan iyi dönen Partizan Mozzart Bet, 46 saniye kala skoru 75-71’e getirmeyi başardı. Son bölümde Kızılyıldız Meridianbet, Luca Vildoza ve Nemanje Nedovic ile geri dönmeye çalışsa da, Dante Exum ile faul çizgisinden hata yapmayan Partizan Mozzart Bet karşılaşmadan 79-78’lik skorla galip ayrıldı.

Kızılyıldız Meridianbet’te Luca Vildoza 26 sayı ve 6 ribaund, Nemanja Nedovic 23 sayı ve Ognjen Dobric de 13 sayı kaydetti. Partizan Mozzart Bet’te ise Zach Leday ve Dante Exum 20’şer sayı ve Mathias Lessort da 13 sayı ve 8 ribaund kaydetti. 

Karşılaşmanın özeti:

Dün oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar:

21. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.