Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dil çıkardı, güldü, kafasını uzattı: Vahşi yaşam kamerasını fark eden meraklı ayı 400 selfie çekti

Siz selfie çekmeyi sadece insanlara özel mi sandınız? Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Colorado eyaletindeki Boulder şehrinde bulunan bir Amerikan kara ayısı, 400 kez selfie çekti. Peki nasıl görüntüler ortaya çıktı? İşte cevabı.

ABD’nin Colorado eyaletindeki Boulder şehrinde bulunan yetkililer, bölgedeki yaban hayatını gözlemlemek için 46 bin dönümlük parka dokuz adet vahşi yaşam kamerası yerleştirdiler. Normalde bu kameralar, bir hayvan önünden geçtiğinde çalışır. Ya fotoğraf ya da video çeker. Kameranın yanından onlarca hayvan geçip-giderken, sadece bu kara ayısı fark etti ve uzun süre kameranın önünde durdu.

400 adet selfie çekti

Kameralardaki fotoğrafları kontrol etmek ve geyik, kunduz, kartal, vaşak gibi hayvanları görmeyi bekleyen yetkililer, kameradaki 580 fotoğrafın 400’ünün bu ayıya ait olduğunu farkettiler. Ayı çekilen bu 400 fotoğrafta dil çıkarıyor, kameraya bakıyor ya da yüzünün çeşitli kısımlarını kameraya yaklaştırıyor.

Yetkili Phillip Yates NBC’e verdiği demeçte, ayının kameraya “özel bir ilgi” gösterdiğini belirterek, “Bu fotoğraflardan bizi güldürdü, sizin de güleceğinizi düşündük” dedi.

İşte o fotoğraflardan bazıları:

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.