Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sibel Tekin tahliye edildi | Avukat Sakinci: “Şu anda ailesiyle birlikte Sincan Cezaevi önüne, Sibel’i almaya gidiyoruz”

Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi, belgesel yönetmeni Sibel Tekin, 45 günlük tutukluluğunun ardından tahliye edildi. Gelişmeyi Medyascope’a değerlendiren Tekin’in avukatı Mehtap Sakinci, “Ara tahliye değerlendirmesinden çok umutlu değildik ama istediğimiz gibi sonuçlandı. Şu anda ailesiyle birlikte Sincan Cezaevi önüne, Sibel’i almaya gidiyoruz” diye konuştu. 

Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi, “örgüt üyeliği” suçlamasıyla tutuklanan belgesel yönetmeni Sibel Tekin’in tahliyesine karar verdi. Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi, belgesel yönetmeni Sibel Tekin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı. Polisler, Tekin’in evini basmıştı. Tekin’i, 16 Aralık Cuma günü Ankara’da evinden gözaltına alan polisler, kamerasına, bilgisayarlarına, belgesel çalışmalarının olduğu hard disklerle bazı kitaplarına el koymuştu. Tekin, 17 Aralık’ta çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak Sincan Kapalı Cezaevi’ne gönderilmişti.

OKUYUN: “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla tutuklanan akademisyen Sibel Tekin’in avukatı: “Örgütü ne savcı biliyor, ne mahkeme heyeti, ne de biz”

Avukat Mehtap Sakinci, Tekin’in tahliye kararına ilişkin şunları söyledi: “Bunun hukuka aykırı bir tutuklama olduğunu baştan beri söylüyorduk. 45 gündür hukuk mücadelesi verdik olumlu sonuçlandığı için mutluyuz ara tahliye değerlendirmesinden çok umutlu değildik ama istediğimiz gibi sonuçlandı. Şu anda ailesiyle birlikte Sincan Cezaevi önüne, Sibel’i almaya gidiyoruz.”  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.