Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Anadolu’da çoktan başladı, İstanbul beklemede: İşte Türkiye’den kar manzaraları

Kar yağışı ülke genelinde etkisini gösteriyor. Kardan en çok etkilenen bölge Doğu Anadolu. İstanbul’da kar henüz beklenen etkiyi göstermese de ülkenin farklı noktalarında yurttaşlar kar ve soğuk hava nedeniyle zorluklar yaşadı.

Atakule

Ankara

Başkentte büyük bir ulaşım sorunu yaşanmadı. Büyükşehir ve ilçe belediyelerine bağlı ekipler, ulaşımın aksamaması için ara sokaklarda ve kırsalda yolları tuzladı. İl ve ilçe müdürlükleri çalışmalarını sürdürürken trafiğe çıkacak sürücüleri de buzlanmaya karşı uyardı.

Medyascope Shorts: Ankara’da ilk kar

Doğu Anadolu

Doğu Anadolu Bölgesinde gece hava sıcaklığı sıfırın altındaydı. Sıcaklık Ardahan’da -12, Kars’ta ise -11 dereceye düştü. Erzurum’da buzlanmalar oluştu. Ekiplerin kara yollarında tuzlama çalışmalarına devam ettiği bildirildi. Kış turizminin önemli noktalarından Palandöken’de ise kar kalınlığı 59 santimetreye ulaştı.

Kars’ta gece saatlerinde başlayan kar aralıklarla devam etti. Kent merkezinde sürücülere zorluk çıkartan kar ve buzlanma, belediye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Ağrı’da ise üç gün devam eden kar yağışının sonucunda 86 köye ulaşım sağlanamıyor.

Tunceli’de gece başlayan sağanak yağış, sabah saatlerinde kara dönüştü. Kar yağışı, cadde ve meydanları beyaza bürüdü. Ardahan’da ise etkili bir kar yağışı görülmese de aralıklı yağış devam etti. Soğuk nedeniyle göl ve akarsular dondu.

Adana’nın yüksek kesimlerinde kar

Adana’nın Pozantı ve Aladağ ilçelerinin yüksek kesimlerinde gece boyunca devam eden yağış nedeniyle 1400 rakımlı Akçatekir ve 1700 rakımlı Armutoğlu yaylaları karla kaplandı. Karayolları ekipleri, kar küreme ve tuzlama araçlarıyla Adana-Ankara yolunda önlemler aldı.

Karadeniz Bölgesi

Karadeniz Bölgesi’nde de etkisini gösteren kar yağışında ulaşımın aksamaması için il ve ilçe belediyeleri çalıştı. Kastamonu’da merkezin yanı sıra Ilgaz Dağı ve ilçelerinde kar yağışı etkili oldu. Ağlı ilçesine bağlı Turnacık köyü yolu, kar nedeniyle ulaşıma kapandı. İl, ilçe müdürlükleri ve Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri, tıkanan yola müdahale etti.

Anadolu Otoyolu’nda zincirleme trafik kazasında bir kişi öldü, altı kişi yaralandı

Tokat’ta birçok noktada etkili olan kar yağışı, yüksek kesimlerde 35 santimetreye ulaştı. Anadolu Otoyolu’nda (Bolu) meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre bir kişi öldü altı kişi yaralandı.

Otoyolun İstanbul yönünde Bolu Dağı Tüneli’nde otomobil, tır, yolcu otobüsü ve kar tuzlama aracının karıştığı zincirleme kaza yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi geldi. Kazada ilk belirlemelere göre bir kişi hayatını kaybetti, altı kişi yaralandı. Otoyolun İstanbul yönü kaza nedeniyle araç trafiğine kapatıldı. Ulaşım, Abant Kavşağı’ndan D-100 kara yoluna yönlendiriliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.