CHP’li Öztrak’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a: “Seçim gününü 2 Nisan 2023 olarak getirin, biz de destekleyelim”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar Cumhurbaşkanı adayı olabileceğini, bunun da erken seçim kararının Meclis’te alınmasıyla mümkün olacağını belirterek “Kronometreyi sıfırladık” sözlerine yanıt verdi. Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “İzlenecek yol bellidir. Partiniz Meclis’e, Milletvekili Genel Seçimini ve Cumhurbaşkanlığı seçimini, 6 Nisan’dan önceki son pazar olan, ‘2 Nisan 2023 günü’ yapmak için teklif getirsin. Biz de destekleyelim” dedi. 

Öztrak, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken basın açıklaması yaptı. Öztrak, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar Cumhurbaşkanı adayı olabileceğini belirterek “Kronometreyi sıfırladık” sözlerine yanıt verdi ve şunları söyledi: 

“Yani kendi ifadeleriyle ‘Kronometreyi sıfırlamanın’ tek yolu var. O da seçimin,Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yenilenmesi. O halde izlenecek yol bellidir. Hodri meydan.

Partiniz Meclis’e, Milletvekili Genel Seçimini ve Cumhurbaşkanlığı seçimini, 6 Nisan’dan önceki son pazar olan, ‘2 Nisan 2023 günü’ yapmak için teklif getirsin. Biz de destekleyelim.”

“Hukukun dolambaçlı yollarından medet ummayın”

“Hukukun dolambaçlı yollarından medet ummayın. Kaybedeceğinizi anladığınız seçimden, kaçmanın yollarını aramayın. Kendi çıkarttığınız Anayasaya uyun. Ağız tadıyla yarışalım. Milletin mihenk taşına vurulalım,ak koyun, kara koyun belli olsun. Erdoğan’ı milletimizin oylarıyla, evine göndermenin keyfini yaşayalım.”

Bizimle laf yarıştırmayın, politika yarıştırın” 

Öztrak’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ortak Politikalar ve Mutabakat Metni”ne ilişkin eleştirileri ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Bay bay Kemal” diye seslenmesi soruldu. Öztrak şu yanıtı verdi: 

“Biz milletin iradesine selam veririz. Siz dördünüz ne zaman bir araya geldiniz de milletin başına açtığınız dertlere deva olacak bir çözüm planı hazırladınız. Nerede sizin çözüm planınız? Bizimle laf yarıştırmayı bırakın, hedef, politika, proje, program yarıştırın. Milletin parasını pul ettiniz, verdiğiniz hiçbir sözü tutmadınız. Bu beceriksiz, liyakatsiz kadrolara milletimiz yerli ve milli bir cevap mutlaka verecektir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.