Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan: “Milletimiz 14 Mayıs’ta bu utanmazlık siyasetine ‘yeter’ diyecek”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, “İnşallah milletimiz 14 Mayıs’ta bu utanmazlık siyasetine ‘yeter’ diyecek” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, Altılı Masa’nın 30 Ocak’ta açıkladığı ortak mutabakat metnini hedef aldı ve “‘Ne yapmışlar bir bakalım’ dedik. Keşke bakmaz olaydık. Kendimiz adına değil ama bu partilere umut bağlayanlar adına gerçekten çok üzüldük. İçimizden buradan ülkenin ve milletin hayrına bir şey sadır olmaz ama gençlerimize eğlence malzemesi çıkar dedik. Karşımızdaki kafadan memleketin herhangi bir derdine derman olacak bir şeyler beklemenin beyhudeliğini az çok tahmin etmemize rağmen yine de milletimiz adına üzüntü duyduk” dedi.

Programın “her tarafının döküldüğü”nü söyleyen Erdoğan “Türkiye böyle sakil bir muhalefeti hak etmiyor. Ülkeye de millete de yazık” diye konuştu.

Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Erdoğan, “Madem ‘Bay Kemal’ bu ifadeyi o kadar sevdi, kendisine yeni sloganını vereyim; bay bay Kemal! Telifini de istemeyiz, tepe tepe kullansın” dedi.

Kendi adaylığı üzerindeki tartışmalar hakkında da konuşan Erdoğan “‘Biz Cumhurbaşkanı adayı çıkaramıyoruz öyleyse Cumhur İttifakı’nın da adayı olmasın.’ Halbuki bizim adaylığımız bir yıldır belli. Anayasa ortada, seçim kanunu ortada, geçen haftaya kadar adaylığımız meselesi hiç aklınıza gelmedi mi? Madem böyle düşünüyordunuz niye aylardır bizimle yarışacak aday belirlemek için toplantı üstüne toplantı yapıyorsunuz. Gördüğünüz gibi öyle bir muhalefetimiz var ki, neresinden tutsanız elinizde kalıyor” diye konuştu.

“Milletimiz 14 Mayıs’ta bu utanmazlık siyasetine ‘yeter’ diyecek”

Erdoğan daha sonra seçim tarihiyle ilgili de konuştu:

Milletten alamadıkları iktidara kimi zaman darbecilerin kimi zaman vesayetçilerin ihsanı olarak konmak bunların tarihinde var. Dün hayallerini ve hayatını çaldıkları merhum Menderes’in sloganlarını çalıp genel merkezlerine asmışlar. Bunların Allah’tan korkularını bilmeyiz ama milletten utanmadıkları da kesin. İnşallah milletimiz 14 Mayıs’ta bu utanmazlık siyasetine ‘yeter’ diyecektir. Biz sözü de kararı da milletimize bırakarak gece gündüz çalışmayı sürdüreceğiz.

“Aile kurumuna karışık tiplerin yürümesini kabul etmiyoruz”

Erdoğan, Anayasa değişikliği teklifine de değindi:

“Kendi teklifimizi hazırladık. Aynı zamanda aile kurumunu sapkın akımlardan koruyacak teklifimizi Meclis’in gündemine sunduk. Biz kutsal saydığımız aile kurumunu anayasa teminatında parlamentoya sunduk. Aile kurumunu kutsiyeti içinde getirirken altılı masa içinde olanlar LGBT’yi kimler savunuyor, kimler savunmuyor bunu da söyleyin. Bizim LGBT ile ne ilgimiz ne alakamız yok. Biz aileyi kutsamışız. Bu kutlu kuruma da sağdan soldan karışık tiplerin yürümesini kabul etmiyoruz.”

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik süreçleriyle ilgili de konuşan Erdoğan, İsveç’in üyeliğine olumlu bakmadığını belirtti:

“İsveç boşuna uğraşma. Sen benim mukaddes kitabımın yakılmasına, yırtılmasına müsaade ettiğin sürece biz sizin NATO’ya girmenize ‘evet’ demeyeceğiz. Finlandiya konusunda bakışımız olumludur ama İsveç konusunda olumlu değildir, bunu da böyle biliniz.”

Davutoğlu’ndan eleştiri

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı.

Erdoğan’a seslenen Davutoğlu, “Erdoğan, ehliyet ve şahsiyet sahibi kadrolardan toplanamayan milletvekili grubuna kadar düşmüşsün. Kendi grubunu toplamakta bile acziyet gösteren bir genel başkan, altı liderin ekipleriyle birlikte sergiledikleri ortak çalışma kültürünü ve disiplinini anlayamaz” diye yazdı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın “Bay bay Kemal” sözlerine sosyal medya üzerinden cevap verdi. Kılıçdaroğlu “Ey beşli çeteler, hani bir şarkı vardı” notuyla “Organize İşler” filminden bir sahne paylaştı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.