Turkish Airlines EuroLeague’de çift maçlı hafta devam ediyor: Anadolu Efes, Zalgiris Kaunas’ı mağlup etti

Turkish Airlines EuroLeague’in 22. haftası dün oynanan üç karşılaşma ile sona erdi. Temsilcimiz Anadolu Efes, konuk ettiği Zalgiris Kaunas’ı 80-70’lik skorla mağlup etti. Çift maç haftasında 23. hafta heyecanı bugün (2 Şubat) oynanacak karşılaşmalarla başlıyor. Temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko, yarın (3 Şubat) 20.45’te ALBA Berlin’i konuk edecek. Anadolu Efes ise yarın (3 Şubat) 22.00’de Olympiacos deplasmanında parkeye çıkacak.

Anadolu Efes 80-70 Zalgris Kaunas

Turkish Airlines EuroLeague’in 22. haftasında temsilcimiz Anadolu Efes, konuk ettiği Zalgiris Kaunas’ı 80-70’lik skorla mağlup etti. 11. galibiyetini elde eden lacivert-beyazlılar, dokuzuncu sıraya yükseldi. Bu sezon 10. kez sahadan mağlup ayrılan Zalgiris Kaunas, yedinci sıradaki yerini korudu. 

Karşılaşmanın ilk bölümü karşılıklı basketlerle geçerken, televizyon molasına 12-10 Zalgiris Kaunas üstünlüğü ile gidildi. Anadolu Efes, mola dönüşünde skoru dengelemeyi başardı ve ilk çeyrek 16-16 eşitlikle geçildi. İkinci çeyrekte ise dış atışlarda etkili olan Anadolu Efes, Will Clyburn’ün sayıları ile 24-19 üstünlük yakaladı ve Zalgiris Kaunas molasını kullandı. Mola dönüşünde de Ante Zizic ile etkili olan Anadolu Efes, farkı daha da açarak, bitime 3:19 kala skoru 31-23’e getirdi ve Zalgiris bir kez daha molasını kullandı. Devrenin son bölümünde üstünlüğünü daha da arttıran Anadolu Efes, ilk yarıyı 38-28 önde kapattı. 

İkinci yarıya ise Ignas Brazdeikis’in sayıları ile iyi başlayan Zalgiris Kaunas, bitime 6:46 kala skoru 41-38’e getirerek farkı 3 sayıya kadar indirmeyi başardı. İlerleyen bölümde Shane Larkin ve Vasilije Micic ile etkili olan Anadolu Efes, skoru 51-43’e getirdi ve Zalgiris Kaunas bir kez daha molasını kullandı. Mola dönüşünde konuk ekip farkı biraz kapatmayı başarsa da, Anadolu Efes, son çeyreğe 55-49 üstün girdi. Son çeyreğe de iyi başlayan Anadolu Efes, Rodrigue Beaubois’nın sayıları ile bitime 8:44 kala skoru 60-51’e getirdi. İlerleyen bölümde Bryant Dunston ile etkili olan Anadolu Efes, bitime 5:07 kala 67-56 üstünlük yakaladı ve Zalgiris Kaunas molasını kullandı. Mola dönüşünde Ignas Brazdeikis ve Lukas Lekavicius ile etkili olan Zalgiris Kaunas, bitime 1:24 kala skoru 72-70’ye getirerek farkı 2 sayıya kadar indirdi. Ancak son bölümde hata yapmayan temsilcimiz yakaladığı 8-0’lık seriyle karşılaşmadan 80-70’lik skorla galip ayrıldı.

Anadolu Efes’te Will Clyburn 19 sayı ve 7 ribaund, Bryant Dunston 12 sayı ve 5 ribaund, Vasilije Micic 11 sayı ve 5 asist ve Shane Larkin de 10 sayı kaydetti. Zalgiris Kaunas’ta ise Ignas Brazdeikis 25 sayı ve Edgaras Ulanovas 15 sayı kaydetti.

Karşılaşmanın özeti:

Dün oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar:


Temsilcilerimizin de parkeye çıkacağı Cuma gününün programı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.