Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Belediyelerde operasyon: Ataşehir’de 28 gözaltı, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin adliyeye sevk edildi

İstanbul-Ataşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen iki farklı “ihaleye fesat karıştırma” soruşturması kapsamında bu sabah (3 Şubat) üç belediye başkan yardımcısının da aralarında bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı. Öte yandan, Gökçeada Belediyesi’nde yürütülen “yolsuzluk” ve “rüşvet” operasyonunda Belediye Başkanı Ünal Çetin’in de aralarında bulunduğu 5 kişi adliyeye sevk edildi.

İstanbul-Ataşehir Belediyesi’ne yönelik “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla yürütülen iki farklı soruşturma kapsamında, aralarında 3 belediye başkan yardımcısının bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin de ifadesine “şüpheli” sıfatıyla başvurulacağı belirtildi.

DHA’da yer alan habere göre Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma dosyasında, ilk tespitin Ataşehir Belediyesi ile bir büro mobilya şirketi arasında olduğu belirtildi.

İddiaya göre 2013’te, Ataşehir Belediyesi’nin büro malzemeleri alımı ihalesinde usulsüzlük yapıldı. Firmanın, toplam 5 farklı ihaleden güncel değeri hesaplanmamış şekilde 2 milyon Türk Lirası (TL) kazanç elde ettiği söylendi. Yürütülen soruşturmada, açık hava reklam panolarının 3 yıl süreyle kiralanmasıyla ilgili yapılan 2 ihalede de hem şüpheli firma yetkilisi hem de belediye görevlileri açısından “ihaleye fesat karıştırma” suçunun oluştuğu tespit edildi.

Soruşturma kapsamında aralarında Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Sadık K. ve Orhan Ç., ile o dönem Ataşehir Belediyesi’nden mimar olan şu an ise Kadıköy Belediye Başkan yardımcılığı yapan Gül C.’nin de yer aldığı 28 kişi gözaltına alındı. Ayrıca soruşturma kapsamında şüpheli konumda bulunan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin de ifadesi alınacak.

Öte yandan Gökçeada Belediyesi’nde de yürütülen “yolsuzluk” ve “rüşvet” operasyonu kapsamında gözaltına alınan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, imar müdürü S.D., kamu çalışanı E.B ile müteahhitler R.G. ve B.B., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Ne olmuştu?

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 31 Ocak’ta Gökçeada Belediyesi’ne “yolsuzluk” ve “rüşvet” operasyonu düzenlemiş ve Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, imar müdürü S.D., kamu çalışanı E.B ile müteahhitler R.G. ve B.B., gözaltına alınmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.