Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kemal Kılıçdaroğlu, Cihan Paçacı ile görüştü – “Kılıçdaroğlu, Paçacı’ya üzülmemesi gerektiğini söyledi”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kemal Bey diretirse İYİ Parti kendi adayını çıkartabilir” sözlerinin ardından İYİ Parti Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa eden Cihan Paçacı ile görüştü. CHP’li yetkililer, “Genel Başkan, Paçacı’ya siyasetin doğasında bu tür durumların olduğunu, üzülmemesi gerektiğini söyledi” açıklamasını yaptı. 

Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa eden Cihan Paçacı ile görüştü. Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın katıldığı televizyon programında “CHP lideri İYİ Partili Paçacı’yı aradı. İ’stifa etmeni ben istemedim’ dedi” açıklamasının ardından CHP’li kaynaklar görüşmeyi doğruladı. 

“Siyasetin doğasında bu tür durumlar var”

Kılıçdaroğlu’nun, Paçacı ile görüşmesinin planlı olmadığı belirtilerek şu açıklama yapıldı:

“Genel Başkanın, Sayın Cihan Paçacı ile görüşmesine dair haber doğru. Geçtiğimiz günlerde, planlı olmayan bir görüşme gerçekleşti. Malumunuz, Sayın Genel Başkanımız ile Sayın Paçacı’nın tanışıklığı çok eski yıllara dayanır. Bu görüşme sırasında da Sayın Genel Başkanımız Sayın Paçacı’ya siyasetin doğasında bu tür durumların olduğunu, üzülmemesi gerektiğini söyledi.”

İYİ Parti Kurumsal İlişkiler Başkanı Cihan Paçacı, Millet İttifakı’nın 26 Ocak’ta İYİ Parti ev sahipliğindeki toplantısı öncesinde Nagehan Alçı’ya cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin demeç vermişti. Paçacı, Kemal Bey’in adaylığı masaya gelirse İYİ Parti ne yapacak?” sorusuna, “Kemal Bey diretirse İYİ Parti kendi adayını çıkartabilir” yanıtını vermişti. 

Toplantı sırasında haberin yayımlanması üzerine Paçacı, demecinin maksadını aşan yorumlara neden olduğunu belirterek İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e istifasını sunmuştu. Akşener, istifayı kabul etmiş ve toplantı esnasında altı genel başkana bilgi vermişti. 

OKUYUN: Nagehan Alçı’ya verdiği demeçte Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkan İYİ Parti Kurumsal İlişkiler Başkanı Cihan Paçacı, görevinden istifa etti

OKUYUN: Akşener, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkan Paçacı’nın istifa ettiğini Altılı Masa’ya duyurdu

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.