Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Kılıçdaroğlu’nun oyu tek başına yüzde 58 mi?

Gazeteci Murat Yetkin, Yetkin Report‘ta çıkan yazısında, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında aday olması durumunda yüzde 58 ile kazanacağı iddiasını ele aldı.

Yetkin, şöyle yazdı:

“CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a karşı aday olursa yüzde 58 ile kazanacağı iddiası Meclis’in muhalif mahfillerini meşgul eden konular arasında. Bu iddiayı dillendirenlere göre Altılı Masa, Kılıçdaroğlu’nu aday gösterirse, örneğin HDP desteğine de ihtiyaç olmadan ilk turda Cumhurbaşkanı seçilebilecek. İddia araştırma şirketi KONDA’ya dayandırılıyor.”

İddiayı KONDA yöneticisi Bekir Ağırdır’a sorduğunu söyleyen Yetkin, Ağırdır’ın “Düzenli anket yapıyor, bütün eğilimleri izliyoruz. Ama seçimden önceki perşembe günü dışında, abonelerimizden başka kamuoyuna açıklama ve raporlama yapmıyoruz. O nedenle hakkımızda kamuoyunda çıkan veriler hakkında doğru ya da yanlış yorumunda bulunmuyoruz” dediğini aktardı.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.