Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA Panorama: Alperen Şengün ve Cedi Osman’ın harika performansları – All-Star öncesi, play-off ve play-in yarışı – Denver Nuggets NBA’in zirvesinde

NBA’de All-Star arasına kısa bir süre kala, milli basketbolcularımız iyi performanslarını sürdürmeye devam ediyor. Sezonun son bölümüne doğru girilirken, play-off resmi ve dışarıda çalacak takımlar da yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Michael Porter Jr. ve Jamal Murray’nin sakatlıktan dönüp form tutmasıyla birlikte, Denver Nuggets bir yıl aradan sonra NBA zirvesine geri döndü.

Milli basketbolcularımız performansları

 Alperen Şengün “Yükselen Yıldızlar” karmasına seçildi

NBA’de Houston Rockets forması giyen 20 yaşındaki genç pivot Alperen Şengün, bu sezonki harika performansını geçtiğimiz haftada da sürdürdü. Geçtiğimiz hafta iki karşılaşmaya çıkan Alperen, Cleveland’a karşı alınan mağlubiyette, 14 sayı, 7 ribaund, 7 asist, 2 blok ve 2 top çalma istatistikleriyle oynadı. Ardından Oklahoma City Thunder karşısında alınan galibiyette önemli rol oynayan Alperen, 10 sayı, 12 ribaund, 4 asist ve 3 blok kaydetti.

Sezon genelindeki iyi performansını sürdüren genç pivot, All-Star hafta sonunda “Yükselen Yıldızlar” karşılaşması için davet edildi. Bu sezon Houston Rockets formasıyla 46 maça çıkan Alperen, 28.1 dakika süre alıp, 15.3 sayı, 9 ribaund, 3.6 asist, 1.1 blok ve 0,8 top çalma istatistikleri kaydetti.

NBA’de 1.5 sezonu geride bırakan Alperen’in en iyi asistleri:

Cedi Osman galibiyetin mimarlarından

Cleveland Cavaliers forması giyen 27 yaşındaki milli basketbolcumuz Cedi Osman ise geçtiğimiz haftada çıktığı dört karşılaşmanın ikisinde harika performanslar ortaya koyarken, diğer iki karşılaşma çok fazla süre alamadı ve performansı düşük kaldı. Geçtiğimiz hafta alınan Los Angeles Clippers galibiyetinde, 29 sayı atarak kariyer rekoru kıran Cedi, 7/7 üç sayılık atış isabetinin yanı sıra, 2 ribaund, 2 asist, 1 blok ve 2 top çalma kaydederek kusursuz bir performansa imza attı.

Cedi’nin Clippers karşısındaki kusursuz performansı:

Ardından son olarak dün gece Memphis Grizzlies karşısında alınan galibiyette de önemli rol oynayan Cedi, 21 sayı, 4 asist, 1 blok ve 2 top çalma istatistikleri yakaladı. Milli basketbolcu bu karşılaşmada yakaladığı üç sayılık atış isabetleriyle birlikte, JR Smith’i geride bırakarak Cleveland Cavaliers formasıyla en çok üçlük kaydeden beşinci oyuncu oldu. 

Geçtiğimiz hafta çıktığı diğer iki karşılaşmadan, Miami Heat mağlubiyetinde yalnızca 7 dakika süre alan Cedi herhangi bir olumlu istatistik kaydedemezken, Oklahoma City Thunder mağlubiyetindeyse, 13 dakika saha kalarak; 5 sayı ve 1 ribaund kaydetti. 

Cedi Osman, Cleveland Cavaliers formasıyla bu sezon 51 karşılaşmaya çıkarken, 21.1 dakika süre aldı ve 9.1 sayı, 2.2 ribaund, 1.4 asist, 0.1 blok, 0.5 top çalma istatistikleri yakaladı.

NBA’de forma giyen milli basketbolcularımızdan Furkan Korkmaz geçtiğimiz hafta hiç süre alamadı. Ayrıca sakatlığı nedeniyle sezon başında operasyon geçiren Ömer Faruk Yurtseven de bu sezon henüz forma giymedi. 

Denver Nuggets NBA’in zirvesine geri döndü

2020-2021 sezonunda Jamal Murray’nin geçirdiği çapraz bağ sakatlığının ardından, geçtiğimiz sezonun büyük kısmında da Michael Porter Jr.’dan sakatlık sebebiyle mahrum kalan Denver Nuggets, Nikola Jokic’in üst üste iki MVP’liğine rağmen, şampiyonluk konusunda iddialı bir takım olamamıştı. Bu sezona ise yıldızları Murray ve Porter Jr.’ın sakatlıklarını atlatmış şekilde başlamasıyla, tekrardan şampiyonluk hedefiyle yola çıkan Nuggets, son dönemde sakatlıktan dönen yıldızların form tutmasıyla birlikte NBA zirvesine geri dönmeyi başardı. Aralık ayından bu yana çıktığı son 28 karşılaşmanın 22’sini kazanmayı başaran Denver Nuggets, toplam 36 galibiyet ve 16 mağlubiyete ulaşarak, Batı Konferansında ilk sıraya yerleşmeyi başardı. Doğu Konferansı lideri Boston Celtics’in ardından NBA’deki en iyi ikinci dereceye sahip olan Denver, Nikola Jokic’in her geçen gün daha iyiye giden performansı ve diğer yıldızlarının da formlarını tekrar bulmasıyla birlikte, NBA şampiyonluğu için en ciddi adaylardan birisi haline geldi.

Michael Porter Jr. sakatlığını atlatmış gözüküyor:

Jamal Murray’nin son şampiyon Golden State Warriors’a karşı dün gece gösterdiği harika performansı:

Nikola Jokic de Golden State Warriors performansıyla birlikte, üst üste iki maçta 20 sayı, 10 ribaund, 15 asist barajını geçti:

Sakatlıklardan canı yanan New Orleans Pelicans play-off dışında kalma riskiyle karşı karşıya

NBA’de kurmuş olduğu Zion Williamson, Brandon Ingram ve CJ McCollum çekirdeği etrafında sezona harika bir başlangıç yapan New Orleans Pelicans, yıldız oyuncularının yaşadığı sakatlıkların ardından yakaladığı 10 maçlık mağlubiyet serisiyle play-off dışında kalma riskiyle yüzleşiyor. Sezonun ilk bölümünde Batı Konferansında ikinci sıraya kadar yükselen Pelicans, Ocak ayının son bölümünde hem Ingram hem de Zion’un yokluğunda çıktığı 10 maçtan da mağlup ayrılarak, 10. sıraya kadar geriledi. Sakatlığını atlatan Ingram son dört karşılaşmada forma giyse de oldukça formsuz gözüktü. 3 Ocak’tan bu yana sahalardan uzak calan Zion Williamson’ın ise yakın zamanda dönmesi bekleniyor. Şu anda 26 galibiyet ve 27 mağlubiyetlik dereceye sahip olan Pelicans’ın herkesin birbirine yakın ve her an her şeyi değşebileceği Batı Konferansında play-off potası içerisinde kalması için yıldızlarının bir an önce form tutması gerekiyor. 

Dün gece oynadıkları Dallas Mavericks karşılaşmasının özeti:

NBA All-Star karşılaşmasında forma giyecek yedek oyuncular da belli oldu

Doğu Konferansından; Joel Embiid, Jaylen Brown, Bam Adebayo, Julius Randle, DeMar DeRozan, Jrue Holiday, Tyrese Haliburton ve Batı Konferansından; Ja Morant, Shai Gilgeous-Alexander, Damian Lillard, Jaren Jackson Jr., Domantas Sabonis, Lauri Markkanen, Paul George NBA All-Star etkinliğine seçilen yedek oyuncular oldu. 

All-Star’da kimin hangi takımda forma giyeceği karşılaşma öncesinde kaptanlar LeBron James ve Giannis Antetokounmpo’nun yapacağı seçim sonrasında belli olacak.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler