Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da kar alarmı – Vali Ali Yerlikaya: “Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım”

İstanbul’da beklenen kar yağışı öncesi yetkililerden art arda uyarılar geliyor. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Mümkün olduğu sürece dışarı çıkılmaması önemli bir uyarıdır” derken, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Lütfen; 17.00’den itibaren zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da beklenen kar yağışı ile ilgili alınan tedbirleri anlattı. Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) açıklama yapan İmamoğlu, “Mümkün olduğu kadar dışarıya çıkılmamalı, yolculuk yapılacaksa da toplu taşıma kullanılması önemli” diye konuştu.

İmamoğlu, soğuk hava dalgasının İstanbul’a geldiğini söyledi ve “Silivri Çatalca Arnavutköy ilçelerinden giriş yapan soğuk hava dalgası ile başlayan gün, yağmurla başladı ama ilerleyen saatlerde kara dönüşecek” dedi.

Sert bir fırtına beklendiğini söyleyen İmamoğlu, “Bununla birlikte kuvvetli kar yağışı da bekleniyor. Hissedilen hava sıcaklığı eksi 7’lere düşecek. Vatandaşların yolculuklarını buna göre planlaması, mümkün olduğu sürece dışarı çıkılmaması önemli bir uyarıdır” diye konuştu.

İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Meteoroloji’ye göre perşembe gününe kadar etkili bir yağış dalgası içerisinde olacağız. Karla karışık yağmur ile devam ediyor süreç. Pazartesi sabaha kadar süreç devam edecek. Akşam saatlerinde kar başlayacak. Henüz valiliğimizden okullar ile ilgili ya da kamu çalışanları ile ilgili açıklama yok. Bu zaman dilimi içerisinde böyle bir tedbir alırsa paylaşıyor olacağız.”

Yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirten İmamoğlu, 9 bin 649 kişilik bir personel ekibinin görev başında olduğunu da vurguladı.

İmamoğlu’nun metro hatları ile ilgili açıklamaları ise şöyle:

“Metro istasyonlarında arkadaşlarımız etkili bir hizmette olacak. Toplu taşımada vatandaşlarımızın konforunu düşünüyoruz. 40 noktada kumanya dağıtımı yapılacak. 9 metro istasyonunda çay ikramı ile vatandaşlarımızı güzel bir güne devam etmesi noktasında destekleyeceğiz.”

Buzlanmaya karşı 260 ton tuz kullanıldığını söyleyen İmamoğlu, “Yollarda da özellikle 377 adet hazır tuz kutuları bulunuyor. 64 tank solüsyon da ani kullanım noktalarında bekletiliyor” dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da sosyal medya üzerinden uyarılarda bulundu. Yerlikaya, “Kıymetli hemşehrilerim, 14.15 itibarıyla Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’müzden alınan bilgilere göre İstanbul’da bu akşam karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenmektedir. Gerekli tedbirlerimizi aldık. Lütfen; 17.00’den itibaren zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım” dedi.

Öte yandan Yerlikaya saat 18.00’den itibaren trafiğe çıkacak araçlara sınırlama getirileceğini de söyledi:

“18.00’den itibaren ilimizde etkisini artırması beklenen fırtına, karla karışık yağmur ve kar yağışı nedeniyle; motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışlarına izin verilmeyecektir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.