Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sinan Ateş suikastının tetikçisi Eray Özyağcı yakalandı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş suikastının firari zanlısı Eray Özyağcı yakalandı. Edirne’de yakalanan firari şüpheli Özyağcı 35 gündür aranıyordu.

Bir önceki Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in 30 Aralık’ta Ankara’da öldürüldüğü cinayetin tetikçisi olduğu belirtilen Eray Özyağcı Edirne’de yakalandı. Özyağcı bir aydan uzun zamandır aranıyordu. Özyağcı’nın gözaltı işlemlerinin ardından Ankara’da savcılığa sevk edilmesi bekleniyor.

Eray Özyağcı’yı İstanbul’dan Ankara’ya getirdiği tespit edilen özel harekat polisleri ve suikastı organize ettiği iddia edilen isimlerden Doğukan Çep yaklaşık bir ay önce yakalanmasına rağmen Özyağcı firari durumdaydı.

Eray Özyağcı’nın cinayeti işlediği yere motosikletle geldiği ve motosikleti Vedat Balkaya isimli şüphelinin kullandığı belirtiliyor. İki kişinin motosiklette görüntülenen bir fotoğrafı da soruşturma dosyasına girmişti.

Soruşturmada son olarak Emre Yüksel ile Tolgahan Demirbaş’ın ardından Avukat Serdar Öktem, çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’nce tutuklanmış, tutuklu sayısı 18’e yükselmişti. Serdar Öktem geçmişte Doğukan Çep ve Eray Özyağcı’nın avukatlığını yapmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.