Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Deprem bölgesine gitmek isteyen yurttaşlar İstanbul Havalimanı’nda: Sağlık çalışanlarına öncelik veriliyor

Türkiye, dün (6 Şubat) saat 04.17’de meydana gelen depremle sarsıldı. Deprem bölgesindeki arama-kurtarma çalışmalarına katılmak isteyen yurttaşların İstanbul Havalimanı’ndaki bekleyişleri ise sürüyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki deprem Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’ı vurdu. Can kaybı 3 bin 549’a, yaralı sayısı ise 22 bin 168’e yükseldi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin yaşandığı 10 ilin “afet bölgesi” ilan edildiğini ve bu 10 ili kapsayacak şekilde üç ay süreyle olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.

160 sağlık personeli yola çıktı

Deprem bölgesindeki arama-kurtarma çalışmalarına katılmak isteyen yurttaşların İstanbul Havalimanı’ndaki bekleyişleri ise sürüyor.

İstanbul Havalimanı’na vardığımızda Sakarya’da görev alan 160 sağlık personelinin deprem bölgesine gitmek için yola çıkmaya hazırlandığını gördük.

Konuştuğumuz görevliler, deprem bölgesine gitmek için henüz nasıl bir rota çizdiklerinden emin olmadıklarını belirtti ve yüksek ihtimalle Adana’da uçaktan inip karayoluyla Hatay’a gideceklerini aktardı.

Sağlık çalışanlarına öncelik veriliyor

AFAD’ın gönüllülerinin beklediği alana gittiğimizde yoğun bir kalabalık ile karşılaştık. Medyascope’a konuşan emlak danışmanı bir yurttaş, “Hangi şehir olursa olsun yardıma gitmeye hazırım. Dil, din, ırk benim için önemli değil. Yardım bekleyen her vatandaşa Allah’tan sonra el uzatmak için gitmek istiyorum” dedi.

Bölgede konuştuğumuz yurttaşlar arasında 24 saattir bekleyenlerin olması dikkatimizi çekti.

Bir kişiden aldığımız bilgiye göre Adana’ya giden uçuşa yönlendirmek için yetkililer, sağlık personellerine öncelik veriyor.

Sağlık görevlilerinin dışında deprem bölgesine yönlendirilen yurttaşlarda aranan öncelik ilkyardım sertifikalarının olması.

İlkyardım sertifikası olmayanlar ise sıranın kendilerine gelmesini bekliyor.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.