Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünya, Türkiye için seferber: Hamdi Ulukaya’dan deprem bölgesine 1 milyon dolarlık bağış

Türkiye, 6 Şubat’ta Güneydoğu Anadolu’da meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından yaralarını sarmaya çalışıyor. Depremler nedeniyle binlerce yurttaş hayatını kaybetti, binlercesi yaralı. Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yaşayan iş insanı Hamdi Ulukaya, depreme destek için 1 milyon dolar bağış yaptı.

Depremlerin ardından dünyanın dört bir yanından çok sayıda ülke Türkiye’de yaşanan deprem için seferber oldu, birçok iş insanı bağış kampanyaları aracılığıyla destek gönderdi. O isimlerden biri de Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yaşayan iş insanı Hamdi Ulukaya. Dev yoğurt üreticisi Chobani’nin sahibi olan Ulukaya, Türkiye için açılan Turkish Philanthropy Funds (TPF) Türkiye Earthquake Relief Fund’a (Türk Hayır Fonları Türkiye Deprem Yardım Fonu) ilk etapta 1 milyon dolar bağışladığını açıkladı.

Hamdi Ulukaya

Bağışların toplamına eşdeğer olarak daha sonra 1 milyon dolar kadar ilave bir bağış yapacağını da beliten Ulukaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye’ye hep beraber yardım edelim” dedi.

Ulukaya, herkesi Türkiye’deki depremde zarar görenlere yardım etmek için TPF’nin başlattığı yardım kampanyasına katılmaya da davet etti. TPF’nin başlattığı Türkiye Deprem Yardım Fonu’na şu linkten ulaşabilir, bağış yapabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.