Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan, depremin yaşandığı 10 ilde olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depreme ilişkin basın toplantısı düzenledi. Depremin yaşandığı 10 ilin “afet bölgesi” olarak ilan edildiğini açıklayan Erdoğan, “Bu 10 ilimizi kapsayacak ve üç ay sürecek olağanüstü hal ilan ediyoruz” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin yaşandığı 10 ilde üç ay süreyle olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu. Erdoğan bu 10 ilin “afet bölgesi” olarak ilan edildiğini de belirtti. Depremde can kaybının arttığını da aktaran Erdoğan, 3 bin 549 kişinin hayatını kaybettiğini, 22 bin 168 yurttaşın yaralandığını açıkladı.

Erdoğan’ın açıklamalarından diğer öne çıkanlar şöyle:

“Uzmanlar iki depremi de istisnai yer hareketleri olarak tarif ediyorlar. Coğrafyamızın ve dünyanın en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıyayız. Hava şartlarının zorluğuna rağmen ekiplerimiz deprem bölgesine ulaşmak için fedakârca mücadele etti.”

“Her ilimizde bir bakanımız yürütülen faaliyetlere nezaret ediyor. Cumhurbaşkanlığı Kriz Merkezi üzerinden gelişmeleri takip ediyoruz. İlk etapta 100 milyar liralık bir kaynağı kurumlarımızın emrine tesis ettik.”

“İçişleri Bakanlığımız ve TSK’da çok sayıda personel arama-kurtarma çalışmalarında görevlendirildi. Deniz kuvvetlerimizden 10 gemi, hava kuvvetlerimizden 54 yüksek kapasiteli kargo uçağı çalışmalara katılıyor. İnsansız hava araçlarımızı da devreye aldık.”

“Parti ayrımı gözetmeksizin tüm belediyelerimiz ellerindeki yardım malzemelerini bölgeye göndermektedir. Arama-kurtarma çalışmalarında mesafe katedildikçe ölü ve yaralı sayımız artıyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.