Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Merdan Yanardağ ve Enver Aysever’in deprem yayınlarına soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ile gazeteci Enver Aysever hakkında deprem sonrası yaptıkları yayınlar nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlamasıyla resen soruşturma başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kahramanmaraş’ta dün (6 Şubat) meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın televizyon programındaki, gazeteci Enver Aysever’in de sosyal medyada yayınlanan videosundaki sözleri hakkında resen soruşturma başlattı.

Yanardağ ve Aysever’e, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 216. maddesi kapsamında “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlaması yöneltildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.