Murat Yetkin yazdı | Deprem çalışmaları yetersiz: Hükümete tepki büyüyor

Murat Yetkin, YetkinReport’taki yazısında Kahramanmaraş’taki 7,7 ve 7.6’lık iki depremin ardından hükümetin yurttaşlara ulaşma, arama ve kurtarma çalışmalarında yetersiz kalmasının giderek daha fazla eleştiri konusu olduğunu vurguladı.

Murat Yetkin, yazısında şu değerlendirmede bulundu:

“Depremin şiddetinin çok büyük olduğu bir gerçek. Öte yandan 1999 Gölcük depreminde DSP-MHP-ANAP koalisyonu altında devletin ne kadar hazırlıksız ve yetersiz kaldığı anlaşıldıktan sonra 2002 yılında iktidara gelen AK Parti’nin depremle mücadele için iktidarının ilk yıllarında attığı adımları sonra geri aldığı da bir gerçek. Deprem toplanma alanlarına inşaat ruhsatı verilmesi en çıplak örnek.

Kazı ustası olan madenciler gönüllü olarak enkaz kaldırmaya katılmak istiyor. Selahattin Demirtaş, dün (06 Şubat 2023) cezaevlerindeki mahkumların gönüllü olarak enkaz kaldırma çalışmalarına katılmalarını önerdi. Ama elindeki en disiplinli ve örgütlü güç olan askeriyeyi kullanmakta bile çekingen davranan Erdoğan kabinesinin karar almakta da yetersiz kaldığı görülüyor.
Şimdi dikkatlerimiz bu can pazarından en az kayıpla çıkmakta. Ama bu dağınıklığın da artçı sarsıntıları olacağı şimdiden görülüyor.”

Murat Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.