Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TBMM’de depremlere ilişkin ortak bildiri yayımlandı: “Vatandaşlarımızın yanında ve hizmetindeyiz”

TBMM Genel Kurulu’nda Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve AKP, CHP, HDP, MHP, İYİ Parti gruplarının imzasıyla Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin ortak bildiri yayımlandı. Bildiriyi okuyan Meclis Başkanı Şentop “TBMM Başkanlığı ve TBMM’de grubu bulunan beş siyasi partinin temsilcileri olarak depremle sarsılan vatandaşlarımızın yanında ve hizmetindeyiz” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve beş parti grubu, Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin ortak bildiri yayımladı. Bildiriyi okuyan Şentop, deprem nedeniyle taziye ve destek mesajlarını ileten yabancı ülkelerin parlamentolarına teşekkür etti. Şentop ayrıca, depremden etkilenen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Suriye, Irak, Ürdün, Lübnan, Mısır, Filistin ve İsrail halklarına da geçmiş olsun dileklerini iletti.

Şentop, Meclis’te grubu bulunan siyasi partiler adına birlik ve beraberlik mesajı vererek, “TBMM Başkanlığı ve TBMM’de grubu bulunan beş siyasi partinin temsilcileri olarak depremle sarsılan vatandaşlarımızın yanında ve hizmetindeyiz” diye konuştu. 

Bildiride, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu’nun imzası yer aldı.   

“Çok sayıda insanımız barınma imkanından mahrum kalmıştır”

Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un okuduğu bildiri şöyle:

“Aziz milletimiz, ülkemiz 6 Şubat 2023 günü merkezi Kahramanmaraş olan ve Kahramanmaraş’la birlikte Gaziantep, Hatay, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis illerimizi etkileyen depremler sebebiyle derinden sarsılmıştır. Son yüzyılın en büyük depremleri arasında kayda geçen bu felaket neticesinde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiş veya yaralanmış ve çok sayıda insanımız bu soğuk kış şartlarında barınma imkanından mahrum bırakılmıştır.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop

“Devletimiz bütün birimleriyle teyakkuzdadır”

TBMM Başkanlığı ve TBMM’de grubu bulunan bütün siyasi partiler olarak söz konusu depremlerde hayatını kaybeden insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve yakınlarına sabırlar diliyoruz. Hala enkaz altında olan vatandaşlarımıza bir an evvel ve sağ olarak ulaşılmasını temenni ediyor bunun için her birimiz dua ediyoruz. Acımız tarifsizdir. Bu kara günde devletimiz bütün birimleriyle teyakkuzda olup depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için tüm gayretiyle çalışmaktadır.

“Meclis, çalışmaları tüm boyutuyla yakından takip etmektedir”

Milletvekillerimizin büyük bir kısmı depremden etkilenen yerleşim birimlerindeki çalışmaları yakından izlemek ve yardım çalışmalarına katkı sunmak için bölgeye intikal etmiş bulunmaktadır. Meclisimiz bu elim zaman diliminde milletvekillerimizin depremden etkilenen halkımızın acılarını paylaşabilmek ve deprem sebebiyle oluşan yaraların sarılması için katkı sunabilmek amacıyla çalışmaktadır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.