Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Milano Başkonsolosluğu, bağış yapmak isteyen İtalyan vatandaşlarını Diyanet’e yönlendirdi

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem ile yıkıldı. Depremlerin ardından dünya, Türkiye için seferber oldu, çok sayıda bağış kampanyası başlatıldı. Türkiye’nin Milano Başkonsolosluğu’nun, İtalya’da yaşayan Türkiye vatandaşlarından Diyanet’e bağış yapmalarını istemesi ise tartışma konusu oldu.

Türkiye, 6 Şubat’ta Güneydoğu Anadolu’da meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından yaralarını sarmaya çalışıyor. Depremlerin ardından dünyanın dört bir yanından çok sayıda ülke, depremzedeler için seferber oldu.

Türkiye’nin Milano Başkonsolosluğu Twitter hesabından paylaştığı mesajında, İtalya’daki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından Türkiye Diyanet Vakfı’na bağış yapmalarını istedi. Tweette şu ifadeler yer aldı: “Değerli İtalyan dostlarımız, ülkemizdeki depremden etkilenenler için Türkiye Diyanet Vakfı veya Türk Kızılayı’nın internet sitesi üzerinde kredi veya banka kartı kullanarak bağışta bulunabilirsiniz.”

Başkonsolosluk tweet serisinin devamında bağış için Türkiye Diyanet Vakfı’nın ve Kızılay’ın internet sitelerini paylaştı.

Tepki yağdı

Milano Başkonsolosluğu’nun bu tweetine çok sayıda kullanıcı tepki gösterdi. Kimileri “Ne Diyanet’i? Diyanet bağış yapmak için doğru yer değil” dedi, kimileri ise şarkıcı Haluk Levent’in kurucusu olduğu AHBAP Derneği’nin IBAN hesaplarını paylaştı.

Diğer yandan Milano Başkonsolosluğu’nun bağış için AFAD’ın resmi sitesine yönlendirme yapmaması da tartışma konusu oldu. Diğer birçok başkonsolosluk ise vatandaşlarına AFAD’ı adres olarak gösterdi, AFAD’ın paylaşımlarını RT’ledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.