Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a seslendi: “Seninle sonuna kadar mücadele edeceğiz, bizim de kader planımızda bu varmış”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından video yayınladı. “Kötülüğe susarsam ona ortak olurum” mesajıyla yayınladığı videoda Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından can kaybının ulaştığı nokta için, “Depremin büyüklüğünden değil müdahaledeki yetersizliktendir” dedi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a da seslendi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yayınladığı videoda şunları söyledi:

“Siyaset üstü demek en kolayıydı ama ben artık kolayı yapamam, ben kırık cam parçaları üzerinde çıplak ayaklarımla yürümek zorundayım. Ben halkımın kavgasıyım. Elimdeki raporun giriş cümlesi şöyle:

‘Afet risklerinin yüksek olduğu ülkemizde meydana gelebilecek benzer olaylarda afet yönetimine katkı sunması amacıyla hazırlanmıştır.’

23 Kasım 2022’de Düzce’nin Gölyaka ilçesinde deprem oldu, can kaybı yoktu. Deprem sonrası AFAD tarafından hazırlanan analiz raporunda ‘Koordinasyon sağlayamadık, toplanma alanı yanlış seçildi, yardımlar geç geldi, koordinasyon birimi oluşturulamadı, zarar tespit sürecinde bile yetersiz kaldık’ deniyor. 

“Bizim kader planımızda da bu varmış”

AFAD kendi röntgenini çekmiş ama dinleyen kim. Ben nasıl susayım? Siyaset üstü mü diyeyim, kader planı mı? Deprem çok büyüktü ama çok daha büyük olan koordinasyonsuzluk ve plansızlıktı. Oluşan can kaybımızın ulaşacağı nokta depremin büyüklüğünden değil müdahaledeki yetersizliktendir.

Erdoğan, seninle sonuna kadar mücadele edeceğiz, bizim de kader planımızda bu varmış.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.