Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya’dan Türkiye’ye yardım | 83 yaşındaki Mercedes Sanchez: “Kendi ördüğüm bu battaniyenin kimin ihtiyacı varsa ona ulaşmasını diliyorum”

Türkiye, 6 Şubat’ta Güneydoğu Anadolu’da meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından yaralarını sarmaya çalışıyor. Depremlerin ardından dünyanın dört bir yanından milyonlarca insan Türkiye’ye yardım gönderiyor. 83 yaşındaki Mercedes Sanchez İspanya’dan Türkiye’ye ördüğü bir battaniyeyi “Bu battaniyeyi uzun zamandır yapıyorum. Şimdi bitiyorum ve kimin ihtiyacı varsa ona ulaşmasını diliyorum” notuyla gönderdi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 6 Şubat’ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi, Türkiye bir kez daha deprem gerçeği ile yüzleşti. 10 ili vuran depremde can kaybı yükselmeye devam ediyor. Depremin ardından çok sayıda ülkeden Türkiye’ye yardımlar gelmeye başladı.

İspanya’nın başkenti Madrid’de yaşayan bir izleyicimiz, toplanan yardımlar arasındaki bir notu bizlerle paylaştı.

İzleyicimizin gönderdiği fotoğraftaki notta şöyle yazıyor:

“Bu battaniyeyi uzun zamandır yapıyorum. Şimdi bitiyorum ve kimin ihtiyacı varsa ona ulaşmasını diliyorum. İspanya’dan onların yaşadıklarını ruhunda hisseden 83 yaşındaki bir kadından – Mercedes Sanchez”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.