Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Türk depremde 10 yakınını kaybetti, yedi yakını da enkaz altında: “Halkımız elbette bu zorlu günleri atlatacak”

Siyasetçi Ahmet Türk, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki ayrı depremde yerle bir olan Adıyaman’da, eşi Mülkiye Türk’ün amcaları, dayıları ve kuzenlerinin de aralarında bulunduğu 10 yakınını kaybetti, yedi yakını da halen enkaz altında. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Türk, “Halkımız elbette bu zorlu günleri atlatacaktır. Böylesi bir afet sürecinde bu halkı yalnız bırakanlar zamanı geldiğinde bu halka hesap vereceklerdir” dedi.

Yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün eşi Mülkiye Türk, depremde Adıyaman’da 10 yakınını kaybetti. Türk’ün yedi yakınının da halen enkaz altında olduğu belirtildi.

Eşinin amcaları, dayıları ve kuzenlerinin de aralarında bulunduğu 10 yakınını kaybetmesinin ardından dün (11 Şubat) Adıyaman’a giden Ahmet Türk, taziye ziyaretlerinde bulundu.

Kentte incemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Türk, vatandaşları da ziyaret etti.


Sosyal medyadan açıklama yapan Ahmet Türk, “Halkımız elbette bu zorlu günleri atlatacaktır. Böylesi bir afet sürecinde bu halkı yalnız bırakanlar zamanı geldiğinde bu halka hesap vereceklerdir” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.