Diyarbakır’da depremden sonra beş gün boyunca vatandaşların konakladığı geçici barınma merkezi riskli çıkınca boşaltıldı


Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde yedi binanın yıkıldığı Diyarbakır’da, vatandaşların kullanımına açılan Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin pansiyonu riskli olduğu ortaya çıkınca boşaltıldı. Deprem nedeniyle evlerine giremeyen vatandaşlar beş gün boyunca pansiyonda konaklamıştı. Yetkililer, binanın ağır hasarlı olmadığını ancak risk nedeniyle boşaltıldığını söyledi.


Diyarbakır’da depremden evi yıkılan, hasar gören ve korkudan evlerine gidemeyen vatandaşlar için Valilik ve AFAD tarafından ilk gün 19 okulun pansiyonu geçici barınma merkezi olarak belirlendi ve vatandaşlar burada ağırlandı. Geçici barınma merkezlerinden biri olan 360 kişi kapasiteli Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin üç katlı pansiyonu da geçici barınma merkezi olan yerler arasında yer aldı.

Denetimde riskli olduğu ortaya çıktı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Diyarbakır İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan 110 kişilik ekip 10 Şubat cuma günü kentteki denetimlerine başladı. Geçici barınma merkezlerinde de denetim yapıldı. Vatandaşların konakladığı Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin pansiyonun da riskli olduğu ortaya çıktı. 23 yıllık binada konaklayanlar başka bir barınma merkezine alındı.

Yetkililer, söz konusu, binanın ağır hasarlı olmadığını ancak risk taşıması nedeniyle boşaltıldığını söylemekle yetindi. Medyascope’a konuşan Diyabakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri,“Mühendislerimizin yaptığı incelemeler sonucu pansiyonun yaşanabilecek şiddetli bir sarsıntıda zarar görme ihtimali olduğundan tedbiren boşaltımasına karar verildi” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.