Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sadullah Ergin’in kız kardeşi ve eniştesi de yaşamını yitirdi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, eski Adalet Bakanı ve DEVA Partisi Teşkilat İşleri Başkanı Sadullah Ergin’in kız kardeşi ve eniştesimin de depremde yaşamını yitirdiğini duyurdu. Ergin’in iki kardeşi Hatay’da depremde aileleriyle birlikte yaşamını yitirmişti.

DEVA Partisi Teşkilat İşleri Başkanı Sadullah Ergin’in enkaz altındaki kız kardeşi ve eniştesi de yaşamını yitirdi.

Sosyal medyadan açıklama yapan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Teşkilat İşleri Başkanımız Sadullah Ergin’in enkaz altındaki kız kardeşi Betül’ün ve kıymetli eşinin cansız bedenlerine bu sabah ulaşıldı. Allah rahmet eylesin. Mekânları cennet olsun” dedi.

Sadullah Ergin’in Hatay’da yaşayan iki kardeşi de aileleriyle birlikte yaşamını yitirmişti.

DEVA Partisi lideri Babacan, 10 Şubat’ta sosyal medya hesabından, “Acı haberler gelmeye devam ediyor. Teşkilat İşleri Başkanımız Sadullah Ergin’in Antakya’daki iki kardeşini aileleriyle birlikte kaybettik. Allah rahmet eylesin, mekânları cennet olsun. Ergin ailesinin geride kalanlarına Allah’tan sabır ve başsağlığı diliyorum” açıklaması yapmıştı.

DEVA yönetcileri ve aileleri yaşamını yitirdi

DEVA Partisi Adıyaman İl Yönetim Kurulu üyesi Hasari Yenice ve eşi, Adıyaman-Tut İlçe Başkanı Mehmet Baykara ve sekiz kişilik ailesi, Adıyaman Kadın Çalışmaları Başkanı Süheyla Dicle ve eşi Murat Dicle, Adıyaman İl Yönetim Kurulu üyesi Sami Özel, eşi ve çocukları depremde yaşamını yitirmişti.

Sadullah Ergin kimdir?

Sadullah Ergin 6 Temmuz 1964 tarihinde Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1987 yılında mezun oldu. Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nde beş yıl süreyle kurum avukatı olarak çalıştı. 1995 yılında istifa ederek serbest avukatlığa başladı. Çeşitli dernek ve cemiyetlerde yöneticilik yaptı.

Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nde Hatay İl Başkanı olarak görev yaptı. 1999 yerel seçimlerde Fazilet Partisi’nden Antakya Belediyesi Başkan adayı olarak seçimlere girdi. AKP Hatay Kurucu İl Başkanı oldu. 3 Kasım 2002 ‘de yapılan 22. dönem milletvekili genel seçimlerinde 1. sıradan Hatay milletvekili olarak TBMM’ye girdi. Üç dönem AKP Grup Başkanvekili olarak görev yaptı.

60. ve 61. hükümetlerde Adalet Bakanlığı görevini yürüttü. 2014 yerel seçimlerinde AKP’den Hatay Büyükşehir Belediye başkan adaylığı nedeniyle Adalet Bakanlığı görevinden ayrıldı. Ancak seçimi CHP’li Lütfü Savaş’a karşı beş bin oy farkla kaybetti. AKP’den ayrıldıktan sonra 9 Mart 2020’de Ali Babacan tarafından kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA Partisi) kurucu üyeleri arasında yer aldı. Ergin, DEVA Partisi Teşkilat İşleri Başkanlığı görevini sürdürüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.