Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyanet, deprem bölgesine 4 bin din görevlisi gönderdi


Kahramanmaraş merkezli iki ayrı depremde 10 ilde 100’e yakın din görevlisi yaşamanı yitirdi, bazı müftülükler yıkıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı, cenaze ve defin işlemleri için 4 bin din görevlisini deprem bölgesinde görevlendirdi. 71 ilin müftüleri deprem bölgesinde görevlendirilirken, her il ve ilçeye bir veya iki müftü koordinatör olarak gönderildi. Kefen bezi ihtiyacı da karşılandı.

Deprem bölgesinde yaklaşık 100 din görevlisi yaşamını yitirdi

Depremin vurduğu 10 ilde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın (DİB) yaklaşık 13 bin personeli bulunuyordu. Bölgedeki depremde yaklaşık 100 din görevlisi yaşamını yitirdi. Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili (56) ve Adıyaman İl Müftü Yardımcısı Ali Macit depremde hayatını kaybetti. Kahramanmaraş’ta İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı ve Diyanet Haber Koordinatörü Hanifi Helvacı ile eşi, enkaz altında kalarak yaşamlarını yitirdi. Helvacı çiftinin 12 yaşındaki kızlarının ise yaralı olarak enkazdan çıkarıldığı açıklandı. Depremin üzerinden 10 gün geçmesine rağmen henüz ulaşılamayan din görevlileri olduğu belirtildi. DİB’in bölgedeki personelini tek tek aradığı ve din görevlilerinin yanı sıra ailelerinden de can kaybı ve yaralılar olduğu aktarıldı.

4 bin din görevlisi gönderildi

DİB, kadın ve erkek dört bin din görevlisini deprem bölgesine gönderdi. Bu personelin cenaze ve defin işlemleri için üçer gün geçici olarak depremin vurduğu illerde kalacağı dile getirildi. 71 ilin müftüleri de deprem bölgesinde görevlendirilirken, her il ve ilçede bir-iki müftü koordinatör olarak gönderildi.

Kefen bezi ihtiyacı karşılandı

35 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği deprem bölgesinde yaşanan kefen bezi sıkıntısının da giderildiği belirtildi. Kayseri ve Diyarbakır başta olmak üzere bölgedeki birçok ilden TIR’larla deprem bölgesine kefen bezi gönderildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.