Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Felaketin büyüklüğü ve hatalar, yanlışlar, eleştiriler

Murat Yetkin, YetkinReport‘taki yazısında Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kayıplarının bu denli yüksek olmasına yol açan hata ve yanlışlar ile yükselen eleştirileri ele aldı.

“Felaket, başa çıkmak için dünyada her hükümetin zorlanacağı boyutlarda. Ama bu yüzden hatalar, yanlışlar, eleştirilerin dile getirilmesine iktidar çevrelerinden gelen gözdağı girişimleri, zamanında atılmış olsa can kayıplarını önlemiş olacak adımları ‘şimdi sırası değil’ diyerek örtbas etme çabasına dönüşüyor. Oysa yapılan hatalar özellikle ilk iki günde müdahaledeki gecikmeler can kaybının bu boyutlara gelmesinde rol oynadı” diyen Yetkin, yazısında şu değerlendirmede bulundu:

“Sadece hükümet dairelerini değil, belediyeleri de saran yolsuzluk ve çürüme kartondan maketler gibi çöken binalardaki denetim sorununu yeterince ortaya koymuyor mu? Hemen her seçiminde gündeme getirilen imar aflarının hiç mi katkısı yok artan can kaybında? Şu durumda bile TBMM komisyonunda yine ‘imar barışı’ laf ebeliğiyle oylanmayı bekleyen bir imar affı teklifi yok mu?

Çarpık yapılaşma ve imar sorunları giderek bir milli güvenlik sorunu halini alıyor. Çünkü kabul edelim ki Türkiye dünyanın en hareketli deprem kuşaklarından birinin üzerinde. Depremler hayatımızın ne yazık ki bir gerçeği.
Hatalar ve yanlışların dile getirilmesine, bunların eleştirilmesine öfkelenmek, bunların defterini tutmak yerine ileride yaşanması muhtemel can kayıplarını önlemek adına bunlardan yararlanmanın yoluna bakmalı hükümet.”

Murat Yetkin’in yazısının tamanını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.