Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ataşehir Belediyesi’nden deprem bölgesine yardım: “Çadır, gıda ve ısıtıcı yardımları almaya devam ediyoruz”

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem 36 binden fazla kişinin yaşamını yitirmesine, 105 binden fazla kişinin yaralanmasına neden oldu. Depremin hemen ardından yardım seferberliği başladı. İstanbul’da Ataşehir Belediyesi de ilk günden bu yana deprem bölgesine yardımları sürdürüyor. Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Der çalışmaları Medyascope’a anlattı.

“Yaklaşık 90 TIR yardım gönderdik”

Ataşehir Belediyesi çalışanları ve gönüllüler, ilçedeki altı farklı noktada yardım toplamaya başladı. Deprem bölgesine 90 TIR yardım gönderdiklerini belirten Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Der, “Depremin ilk gününde gıda yüklü iki TIR’ı deprem bölgesine gönderdik. O günden beri 3 bin-5 bin arası gönüllünün de yer aldığı şekilde çalışmalara devam ettik. Hem çalışıp hem gelirken de yardım getiriyorlar. Bu yardımları yaklaşık 90 TIR halinde deprem bölgelerine aktardık” dedi.

“İnsanlar en değerli eşyalarını bile bağışladılar”

11 günde yaşadıkları en çarpıcı anları sorduğumuzda ise Abdullah Der şöyle cevap verdi:

Vatandaşlar, acaba deprem bölgesindeki insanlara nasıl yardım edebiliriz düşüncesiyle en değerli eşyalarını bile bağışladılar. Bizi en fazla etkileyen durum bu. Onun dışında gençlerimize teşekkür etmek istiyorum. Gençler, gecelerini gündüzlerine katarak sekiz gün boyunca çalışmaya devam etti. Kafalarındaki tek düşünce deprem bölgesindeki insanlara yardımcı olmaktı.”

“Çadır, gıda ve ısıtıcı yardımları almaya devam ediyoruz”

Üç gündür gönüllülerden destek almayı bıraktıklarını söyleyen Der, “Sadece çadır, gıda ve ısıtıcı yardımları alıyoruz, onun dışında yardımları durdurduk. Vatandaşlar çok fazla giysi yardımı getirdi, onları durdurduk. Artık giysiye de ihtiyaç yok. Bundan sonra bölgeden gelen ihtiyaçlara göre burada çalışmalara devam edeceğiz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.