Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci Güngör Mengi yaşamını yitirdi

Gazeteci Güngör Mengi 83 yaşında hayatını kaybetti. Mengi’nin cenazesi 18 Şubat Cumartesi günü İzmir Alsancak Hocazade Camisi’nde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

Tecrübeli gazeteci Güngör Mengi (83), tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Bir dönem İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin başkanlığını da yapan Mengi için yapılan açıklamada şöyle denildi:

“İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin önceki dönem başkanlarından, Duayen Gazeteci Güngör Mengi’yi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Mengi’nin cenazesi 18 Şubat 2023 Cumartesi günü öğle namazında Alsancak Hocazade Cami’nden kaldırılacak.”

Güngör Mengi kimdir?

1940 yılında Çanakkale’de doğan Güngör Mengi, gazeteciliğe 1959’da Demokrat İzmir gazetesinde başladı. 1972-1987 yılları arasında Yeni Asır gazetesinde başyazarlık ve yazı işleri müdürlüğü yapan Mengi ardından Sabah gazetesine geçti. Mengi 2002’de ise Vatan Gazetesi’nin kurucuları arasında yer aldı ve başyazar olarak görev yaptı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.