Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tek renk tek yürek: Trabzonspor’un konuğu Basel

Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi play-off turunda İsviçre temsilcisi Basel’i konuk edecek. “Biz beraberiz” sloganıyla yola çıkan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray başta olmak üzere kulüplerimiz, bordo-mavili takıma destek mesajları yayınladı. 

Trabzonspor’un konuğu Basel

Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi play-off turunda İsviçre temsilcisi Basel’i konuk edecek. Medical Park Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma saat 20.45’te başlayacak. Karşılaşma, TV8 ekranlarından canlı ve şifresiz olarak yayınlanacak.

UEFA Avrupa Ligi’nde Ferençvaroş, Monaco ve Kızılyıldız’ın yer aldığı H Grubu’nu 3. sırada bitiren Trabzonspor, yoluna Konferans Ligi’nde devam ediyor. Temsilcimiz, Basel’i yenerek rövanş maçı öncesi avantajı kapmak isteyecek. Bordo-mavililer, bu sezon Avrupa Ligi gruplarında oynadığı üç iç saha maçını da kazanmayı başardı. 

Trabzonspor’un konuğu Basel kulübü de “Böyle anlarda futbol önemsizdir” paylaşımını yaptı:

Futbol camiası tek yürek

UEFA Konferans Ligi’nde Basel ile karşılaşacak Trabzonspor’da kaptan Uğurcan Çakır’dan tüm taraftarlara bir çağrı geldi. 

Uğurcan Çakır, paylaşılan videoda tüm taraftarları Basel maçına davet etti. Milli kaleci, “Basel ile oynamak zorunda olduğumuz maça renk ve arma ayırmaksızın bütün takım taraftarlarını bekliyoruz. Biz biriz, hep birlikte daha güçlüyüz” mesajı verdi.

Trabzonspor’un paylaşımına Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’dan destek gecikmedi.  

Beşiktaş, “Gelin, yaralarımızı HepBirlikte saralım, tüm Türkiye bordo mavi olalım!” mesajını paylaştı.

Fenerbahçe’nin paylaşımında, “Yaralarımızı sarmak için, tek yürek ve HepBirlikte orada olacağız!” ifadeleri kullanıldı.

Galatasaray’ın destek paylaşımında, “Yaralarımızı hep birlikte saralım! Gelin HepBirlikte bordo mavi olalım!” sözlerine yer verdi.

Trabzonspor yönetimi, karşılaşmanın biletlerini bütün Passolig kartları için satışa açarken, futbolseverler biletleri 30 saniyede tüketti. Bordo-mavili kulüp aynı zamanda Basel maçının hatıra biletlerini de satışa sundu. Basel maçının gelirlerini deprem bölgesine bağışlama kararı alan Trabzonspor, stada gelecek taraftarların deprem bölgesindeki çocuklara göndermek amacıyla yanlarında oyuncak getirmelerini de istedi. Oyuncaklar güvenlik noktalarında taraftarlardan toplanacak. 

Kulüp yönetimi, 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle maç sırasında tezahürat yapılmasını istemediği dakikaları da paylaştı. Buna göre taraftarlardan, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis ve Osmaniye’nin il kodu olan dakikalarda tezahürat yapmamaları istendi.

Trabzonsporlu oyuncular maça siyah formalarıyla çıkacak, taraftar grupları da maça gidecek kişilerin siyah giyinmelerini istiyor.

Acun Ilıcalı ise sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “Trabzonspor-Basel maçını 16 Şubat Perşembe günü TV8’den yayınlayacağız. Reklam gelirleri depremzede vatandaşlarımız için kullanılacaktır” ifadelerini kullandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.