Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye Tek Yürek Bağış Kampanyası: Spor dünyası da kampanyaya destek oldu

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde meydana gelen yıkıcı deprem felaketinin ardından, sekiz ulusal televizyon kanalının katılımı ile deprem bölgesine yardım için Türkiye Tek Yürek Kampanyası düzenlendi. Kampanyaya dört büyük kulübün başkanları başta olmak üzere birçok spor insanı destek verdi.

ATV, FOX, Kanal D, Kanal 7, Show TV, Star, TRT 1 ve TV8’in katılımı ile düzenlenen “Türkiye Tek Yürek” yayınında dört büyük kulübün başkanları da aktif şekilde görev aldı. Ayrıca Galatasaray forması giyen Kerem Aktürkoğlu, Fenerbahçe’nin kalecisi Altay Bayındır ve Beşiktaş’ın golcüsü Cenk Tosun da telefon başına geçerek yardım kampanyası için çalıştı. Deprem bölgesi için düzenlenen yardım yayınında spor dünyasından birçok isim yayına bağlanarak bağışta bulundu. 

Yayına telefonla bağlanan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, şahsı adına 1 milyon TL bağışta bulundu. Yayında ilk gün TFF adına 20 milyon TL’lik yardım yaptıklarını belirten Büyükekşi, kulüplerin yardımının üzerine 50 milyon TL daha ekleyerek konteyner kent yapmaya çalıştıklarını da söyledi. Büyükekşi ayrıca, Türkiye genelindeki amatör futbolcuların da aralarında topladıkları 200 bin TL’yi federasyona gönderdiğini belirtti.

Trabzonspor’un Bosnalı futbolcusu Edin Vişça, 12 senedir burada yaşadığını ve Türkiye’yi kendi ülkesi olarak gördüğünü belirterek, 100 bin euro bağışladı.

Pendikspor kaptanı Erdem Özgenç 500 bin TL bağışladı.

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, bu yılki maaşının tamamını bağışladı.

MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, kulüp adına 10 milyon TL bağışlarken, Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ da kulübü adına 2 milyon TL’lik bağış yaptı. Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç 1 milyon TL ile kampayaya katılırken eski Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal da deprem bölgesine 10 milyon TL bağışladı. Eski Galatasaray Asbaşkanı Abdürrahim Albayrak da ailesi adına 5 milyon TL ve vefat eden torunu adına 2 milyon TL’lik bağışta bulundu.

Ayrıca Bölgesel Amatör Lig (BAL) ekibi Adana 1954 FK 200 bin TL, Kuzey Makedonya’nın Gostivar kulübü 1 milyon 453 bin TL, Ankara Keçiörengücü Kulübü Başkanı Sedat Tahiroğlu 500 bin TL, Karaman FK da 3 milyon TL bağışladı. 

Yardım kampanyası boyunca toplamda 115 milyar 146 milyon 528 bin TL, AFAD ve Kızılay aracılığıyla deprem bölgesine aktarılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.