Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu maçlarından önce “Yanınızdayız” pankartı açıldı: Benfica, Belçika deplasmanından istediğini aldı – Borussia Dortmund, Chelsea’yi tek gol ile geçti

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu karşılaşmaları devam ediyor. Benfica, deplasmanda Club Brugge’u 2-0 yendi. Borussia Dortmund ise sahasında Chelsea’yi 1-0 mağlup etti. Karşılaşmaların öncesinde Türkiye ve Suriye’de yaşanan deprem felaketi unutulmadı. 

“Yanınızdayız

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynanan Club Brugge-Benfica ve Borussia Dortmund-Chelsea maçları öncesi Türkiye ve Suriye’deki deprem felaketinde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu. Futbolcuların sahaya çıkışı esnasında ve saygı duruşunda Türkçe ve Arapça “Yanınızdayız” pankartı açıldı. Tribünlerde ise Türkiye ve Suriye bayrakları açılarak destek verildi.

Benfica, Club Brugge karşısında avantajı kaptı

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu karşılaşmaları devam ediyor. Jan Breydel Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Fransa Futbol Federasyonu’ndan hakem Davide Massa görev aldı. 

Merakla beklenen maçın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. PSG ve Juventus’un olduğu H Grubu’nu lider olarak tamamlayarak büyük sükse yapan Benfica, ikinci yarının başında Joao Mario’nun penaltıdan attığı golle öne geçti. Portekiz temsilcisini rahatlatan golü ise 88. dakikada David Neres kaydetti. 

Benfica, deplasmanda Club Brugge’u 2-0 yenerek avantajı kaptı. Karşılaşmanın rövanşı, 7 Mart’ta Portekiz’de oynanacak. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Borussia Dortmund, Chelsea’yi tek gol ile geçti

Gecenin diğer maçında Borussia Dortmund ile Chelsea karşı karşıya geldi. Signal Iduna Park’ta oynanan karşılaşmada İspanya Futbol Federasyonu’ndan hakem Guillermo Cuadra Fernandez görev aldı.

Mücadelenin ilk yarısı başladığı gibi golsüz sona eren maçta ikinci devreden de tek gol çıktı. G Grubu’nu Manchester City’nin ardından ikinci sırada tamamlayan Borussia Dortmund, 63. dakikada Karim Adeyemi’nin attığı golle karşılaşmadan galibiyet ile ayrıldı. 

Karşılaşmanın rövanşı, 7 Mart’ta İngiltere’de oynanacak.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.