Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Deprem felaketinin 12. günü | Medyascope muhabirleri Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay’dan aktarıyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) açıklamasına göre merkez üssü Kahramanmaraş-Pazarcık’ta 6 Şubat günü 04:17’de 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 04.26’da Gaziantep-Nurdağı’nda 6,4, saat 04.36’da ise Gaziantep-İslahiye’de 6,5 büyüklüğünde deprem gerçekleşti. Deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana yoğun şekilde hissedildi. Aynı gün Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde saat 13.24’te 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Senem Görür ve Şükran Şençekiçer’in sunduğu deprem özel yayınında Medyascope muhabirleri deprem bölgesinden son durumu aktarıyor. Adıyaman’da Sahra Atila ve Murat Türsan, Kahramanmaraş’ta Özgecan Özgenç ve Senem Büyüktanır Hatay’da Gökçe Çiçek Kösedağı ve Ufuk Çeri İstanbul stüdyosunda ise Ali Macit, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ‘deprem risk analizi’ni anlatıyor.

Ruh Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Şahika Yüksel deprem sonrasında depremi yaşayanların ve toplumun ruh sağlığını nasıl etkileyeceğini ve deprem travmasının nasıl aşılabileceğini anlatırken, Bilim Akademisi’nin kurucu başkanı Prof. Dr. Ali Alpar ise eğitimide alınan kararları yorumluyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.