Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Abdullah Gül: “Noksanlıklar, eksiklikler, belki beceriksizlikler oldu, bunları da unutmamak gerekir”

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeyi ziyaret eden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili, “Büyük bir afet yaşandı, bunun şoku da oldu. Önce bunu görmek gerekir. Daha sonra noksanlıklar, eksiklikler, belki beceriksizlikler… Bütün bunları da unutmamak gerekir” dedi.

Hatay’da Habertürk’ten Mahir Kılıç’a konuşan Gül, yurtdışından gelip arama kurtarma çalışmalarına katılan ekiplere teşekkür etti, “‘Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur’ söylemlerine çok inanırız ama halbuki öyle değil. Milletler Türkiye’yi sever, devletler Türkiye’nin düşmanı değil. Dolayısıyla böyle bir acı günde başta komşu ülkeler olmak üzere Amerika’dan Japonya’ya kadar herkesin buraya koştuğunu görmek gerekir. Burada kurtarma faaliyetlerinin hepsine katıldılar. Bunlar unutulmayacak tabii” dedi.

Depremlerin ardından arama-kurtarma çalışmalarının geç başlamasına ilişkin konuşan Gül, “Büyük bir afet yaşandı, bunun şoku da oldu. Önce bunu görmek gerekir. Daha sonra noksanlıklar, eksiklikler, belki beceriksizlikler… Bütün bunları da unutmamak gerekir” dedi.

“Belki becerisizlikler…”

Abdullah Gül’ün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“Büyük bir afet yaşandı, bunun şoku da oldu. Önce bunu görmek gerekir. Daha sonra noksanlıklar, eksiklikler, belki beceriksizlikler… Bütün bunları da unutmamak gerekir. Eğer hiç görmemezlikten gelip, bunları bu enkazın altına gömersek, Allah korusun yarın başka afetler çıktığında bizler onun altında kalırız. Burada dürüst davranıp, soğukkanlıca, herhangi bir art niyet koşmadan kendi kendimize eksikliklerimizin kritiğini yapmamız lazım ki tedbirler alınsın ve bir daha bu acılar yaşanmasın. Madem deprem bölgesindeyiz, bir gün bu depremlerle karşı karşıya kalacağız, bu yıkımla karşılaşmamak için yasal, idari her türlü tedbirlerin buna göre alınması, denetlenmesi, uygulanması çok önemli. Bu bağlamda, madem ki büyük depremler bazı önemli büyükşehirlerimizde olacak diye bekleniyor, o zaman acil bu şehirleri depreme hazırlamak gerekir. İstanbul’u buna hazırlıklı hale getirmek Türkiye’nin birinci öncelikli projesi olması gerekir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.