Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

SOL Parti’nin eylemine polis müdahalesi: Alper Taş’ın da aralarında bulunduğu 100’e yakın kişiye gözaltı

SOL Parti İstanbul İl Örgütü’nün Kadıköy’de düzenlemek istediği “Hükümet istifa” eylemine polis müdahale etti. SOL Parti MYK üyesi Alper Taş ve SOL Parti İstanbul İl Başkanı Av. Deniz Demirdöğen’in de aralarında olduğu 77 partili gözaltına alındı. Gözaltına alınanların tamamı serbest bırakıldı.

SOL Parti üyeleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından iktidarı protesto etmek için bugün (1 Mart) İstanbul-Kadıköy’de toplandı. Polis, “Hükümet istifa” sloganı atan partililere müdahale etti. SOL Parti’nin açıklamasına göre 100’e yakın kişi gözaltına alındı. SOL Parti Merkez Yürütme Kurulu üyesi Alper Taş, SOL Parti İstanbul İl Başkanı Av. Deniz Demirdöğen ve SOL Parti PM üyesi Av. Nuriye Alsancak da gözaltına alınanlar arasında.

SOL Parti’nin Twitter hesabından paylaşılan açıklamada, “Kadıköy’de 100’e yakın arkadaşımız gözaltında! Bahariye Caddesi’nde #hükümetistifa sloganıyla desteğe devam ediyor Siz gideceksiniz, biz bu memleketi yeniden kuracağız” denildi.

BirGün’den Asena Tunca’nın haberine göre, SOL Parti’nin yapmak istediği açıklamada, “Sorumlular, memleketi beşli, onlu çetelerin ellerine bırakan kentsel dönüşüm adı altında kentleri toplu mezarlığa dönüştürenlerdir. Sorumlular, rant için memleketi bir avuç sömürücünün ellerine teslim edenlerdir. Sorumlular, afetin ilk anından itibaren orada olması gereken tüm kamu kurumlarını kapatan, özelleştiren, tasfiye edenlerdir. Sorumlular, sağlığı özelleştirdikleri için yıkıntılardan çıkabilen insanlara tedavi olacak hastaneler bırakmayanlardır. Sorumlular, günlerce depolarındaki çadırları deprem bölgesine göndermeyip, çadırları satmakla meşgul olan Kızılay’ın yöneticilerdir” denildi.

Açıklamada, “Israrla soruyoruz: Deprem vergileri nerede? 1999 depremlerinin ardından bir defaya mahsus olarak getirilen ancak tam yirmi üç yıldır ödenen deprem vergileri nerede?” diye soruldu.

Gözaltına alınanların tamamı serbest bırakıldı

Aralarında SOL Parti MYK Üyesi Alper Taş ve İstanbul İl Başkanı Deniz Demirdöğen’in de bulunduğu 77 kişiden 75’i ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

SOL Parti Ümraniye İlçe Yöneticisi Cihangir Taş tutuklama talebiyle, parti üyesi Nezircan Arslan adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Taş ve Arslan da bu gece (2 Mart) adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.