Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

#CANLI | Millet İttifakı’nın Akşener’siz ilk toplantısı sona erdi

Türkiye siyaseti Meral Akşener’in Altılı Masa’dan kalkmasıyla sarsıldı. Ankara’da hareketli saatler yaşanıyor. Medyascope tüm yaşananları anbean takip ediyor.

İşte son gelişmeler:

  • İYİ Parti Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş, “Son siyasi gelişmeler ışığında, gördüğüm lüzum üzerine” diyerek partisinden istifa etti.
  • Millet İttifakı, dört buçuk saat süren toplantının ardından ortak açıklama yayımladı. Açıklamada “6 Mart Pazartesi günü tekrar Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde bir araya geleceğiz. Ortak bir anlayışa ulaştığımız 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda nihai açıklamayı kamuoyu ile paylaşacağız” denildi.
  • Millet İttifakı’nın İYİ Parti lideri Akşener’siz ilk toplantısı sona erdi. Millet İttifakı’nın beş lideri 6 Mart Pazartesi günü saat 14.00’te toplanma kararı aldı.
  • İYİ Parti Genel Başkanvekili Dervişoğlu, Meral Akşener’in 6 Mart’taki Millet İttifakı toplantısına katılmayacağını açıkladı
  • İYİ Partili Erhan Usta, “Kapının açık olmadığını düşünüyoruz. Bu haliyle Beşli Masa, Kılıçdaroğlu’nu aday yapmak için kurulmuş bir masa haline gelmiştir” dedi.
  • CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ilk kez İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’siz bir araya geldi.
  • Saadet Partisi Genel Merkezi önünde vatandaşlardan Meral Akşener’e tepki gösterdi. Bir yurttaş “Kazanılmış bir seçimi neden verdiniz? Sayın Akşener, bir buçuk yıldır belli değil miydi?” dedi.
  • HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken, açıklama yaptı. Sancar, “HDP bu konuda üzerine düşen bütün sorumluluklarının farkındadır. Bu sorumlulukları yerine getirecek iradeye, kararlılığa sahiptir” dedi.
  • Akşener, İstabul Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı da cumhurbaşkanı adayı olmaya çağırdı. Akşener’in açıklamasını vatandaşlara sorduk
  • Gelişmeleri canlı anlatım sayfamızdan, Twitter ve YouTube hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.