Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hatem Ete ile seçim panoraması: Akşener’in çıkışı ve deprem

Altı muhalefet partisinden oluşan Millet İttifakı’nın 13. toplantısının ardından İYİ Parti Genel Başkanı masadan kalktı ve Altılı Masa fiilen dağıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı’nın cumhurbaşkanı adaylığının gündeme geldiği toplantıda masanın İYİ Parti dışındaki paydaşları Kılıçdaroğlu isminde mutabıktı. Adaylık ve yol haritası konusunda ortak bir anlayışa varıldığına yönelik açıklamaya rağmen Akşener’in İYİ Partili kurmaylarıyla yaptığı görüşmeler sonrasında 6 Mart Pazartesi günü yapılacağı belirtilen toplantı beklenmeden Akşener açıklama yaptı. Dikkat çeken sözlerin yer aldığı açıklamada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na seslendi ve milletin onları göreve çağırdığı söyledi.

Akşener ve Kılıçdaroğlu arasındaki ipler tamamen koptu mu? Yavaş ve İmamoğlu Akşener ve Kılıçdaroğlu arasında arabulucu bir tavır sergileyebilir mi? Akşener’in yeniden masaya dönmesi ihtimali ne? İYİ Parti cumhurbaşkanı adayı çıkarır mı, aday kim olabilir? Çoklu aday formülü Cumhur İttifakı’nın lehine mi olur? Kahramanmaraş merkezli depremlerin siyasete ve seçim sürecine etkisi nasıl olacak?

Ruşen Çakır ve Hatem Ete değerlendiriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.