Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bursa’da olaylı maç: Bursaspor-Amedspor maçında sahaya yabancı madde yağdı | “Beyaz Toros” ve “Mahmut Yıldırım” pankartları açıldı

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta oynanan 23. hafta karşılaşmasında Bursaspor sahasında Amedspor’u 2-1 mağlup etti. Ancak maça yaşanan olaylar damga vurdu.

Bursa’da olaylı maç

TFF 2. Lig Beyaz Grup 23. hafta maçında Bursaspor ile Amed Sportif Faaliyetler karşı karşıya geldi. Bursaspor Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı 40 bin yeşil-beyazlı taraftar takip etti. Güvenlik önlemleri nedeniyle konuk takımın seyircisi stadyuma alınmadı.

Bursaspor, karşılaşmayı 2-1 kazanırken; maça yaşanan olaylar damga vurdu. Olaylar maç öncesinde başladı. Amedsporlu futbolcular, zemini incelemek için sahaya çıktığında, Bursaspor forması giyen futbolcular ile tartışma yaşadı. İki takım futbolcuları arasında yaşanan arbedeye çevik kuvvet polisleri müdahale etti. Olaylar maç sırasında da devam etti. Sahaya çok sayıda su şişesi ve yabancı madde fırlatıldı.

Maç sonu futbolcular soyunma odasına girerken, tansiyon yeniden yükseldi. Ancak güvenlik güçlerinin müdahalesi ile gerginlik büyümeden yatıştırıldı.

Öte yandan tribünlerdeki pankartlar tepki çekti. Bursaspor-Amedspor maçında bazı Bursasporlu taraftarlar “Beyaz Toros” ve “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’ın pankartlarını açtı.

Beyaz Toros nedir, kod adı “Yeşil” olan Mahmut Yıldırım kimdir?

1990’lı yıllarda binlerce kişinin faili meçhul şekilde kaybettirilmesinde rolü olan JİTEM’in elemanı Mahmut Yıldırım, “Yeşil” kod ismiyle biliniyor. Gazeteci-yazar Musa Anter cinayetinin planlayıcısı olan Yıldırım, İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Akın Birdal’ı vuranların arkasındaki isim olarak da ortaya çıkmıştı. 

Beyaz Toros ise JİTEM’in insan kaçırmak için kullandığı araç olarak biliniyor. 90’lı yıllarda binlerce kişi Beyaz Toroslar ile kaçırılmıştı. 

Yaşananların ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bursa’daki futbol müsabakasında, futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve spor ile bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır” ifadelerini kullandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.