Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Namık Tan yazdı: Derin devlet, derin siyaset ve bozulan oyunlar

Eski Vaşington Büyükelçisi Namık Tan, YetkinReport‘taki yazısında, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Altılı Masa’dan kalkmasını değerlendirdi. Tan, “İlkokul müsameresine benzer bir oyunla Altılı Masa’yı dağıtma operasyonu devreye sokuldu” dedi.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerle, iktidarın “büyük ve güçlü Türkiye” anlatısının hayalden ibaret olduğunun ortaya çıktığını ve bunun da iktidarı derin bir endişeye sevk ettiğini savunan Namık Tan, “Artık şapkadan tavşan çıkarmak yetişmeyecekti, alet kutusundan ağır bir çekiç çıkarmaya ihtiyaç vardı” diye yazdı.

Son gelişmelerin “siyaset üstü devlet odaklı güçler”in harekete geçirildiğinin işaretini verdiğini öne süren Tan, şu değerlendirmeyi yaptı:

“İlkokul müsameresine benzer bir oyunla Altılı Masa’yı dağıtma operasyonu devreye sokuldu. (…) İktidar bünyesindeki odakların devreye soktuğu, Altılı Masa’yı hedef alan hamle, ilk defa olarak ‘siyaset üstü güçlerin’ halk tarafından suçüstü yakalanmasını sağladı. (…) Kanaatimce, Altılı Masa’yı hedef alan operasyon, amaçlananın tam tersi sonuçlar verecek ve bundan sonra saman altından su yürütmeye kalkanların kendiliğinden deşifre olmasını sağlayacaktır.”

Altılı Masa’nın dağılmasının ardından Millet İttifakı’nın geleceğine ve yaklaşan seçimlere dair de değerlendirmelerde bulunan Tan, yazısını şöyle sonlandırdı:

“Artık olanları geriye döndürme imkânımız yok. Bu aşamada yegâne hedefimiz, seçimlerin meşruiyet içinde yapılmasını sağlamak ve olası bir iktidar devrini gerçekleştirebilecek demokratik olgunluğa sahip bulunduğumuzu kendimize ve bütün dünyaya göstermek olmalı.”

Tan’ın yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.