Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (193): Spor Toto Süper Lig’de 24. haftanın “en”leri | Zirvenin takipçisi Fenerbahçe, deplasmanda kazandı – Trabzonspor 36 maç aradan sonra evinde mağlup

Spor Toto Süper Lig’de 2022/2023 sezonunun 24. haftası geride kaldı. Zirvenin takipçisi Fenerbahçe, Yukatel Kayserispor deplasmanında 2-1’lik skorla galip geldi. Beşiktaş ise konuk ettiği MKE Ankaragücü’nü 2-1 mağlup etti. Trabzonspor ise Hangikredi Ümraniyespor’a 2-1 mağlup olarak, 36 maç aradan sonra evinde kaybetti. Lider Galatasaray ise haftayı bay geçti.

1) Haftanın en keyifli karşılaşması: VAVACARS Fatih Karagümrük 4-3 Demir Grup Sivasspor

Spor Toto Süper Lig 2022/2023 sezonu 24. haftasının en keyifli karşılaşması, kuşkusuz VAVACARS Fatih Karagümrük’ün, Demir Grup Sivasspor konuk ettiği karşılaşma oldu. Tam 7 golün atıldığı karşılaşmada heyecan son dakikalara kadar devam ederken, ev sahibi ekip 4-3’lük skorla sahadan galip ayrıldı. 

Karşılaşmanın ilk bölümünde etkili olan Demir Grup Sivasspor, 27. dakikada yeni transferleri Samu Sainz’ın harika pasında Jordy Caicedo’nun kafa vuruşu ile 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla bitti derken, rakip savunmanın hatasını değerlendiren VAVACARS Fatih Karagümrük’ten Fabio Borini’nin asistiyle Mbaye Diagne ilk yarının skorunu belirleyen golü kaydetti (1-1). İkinci yarıya da istekli başlayan ev sahibi ekip, Mbaye Diagne’nin 53. dakikada kaydettiği golle 2-1’lik üstünlüğü yakaladı. Ardından 69. dakikada tekrar sahneye çıkan Mbaye Diagne, Magomed Ozdoev’in golünde bu kez asisti yapan isim oldu ve ev sahibi ekip farkı ikiye çıkardı. 80. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Diagne, bu sezonki ilk hat-trickini yaparak skoru 4-1’e getirdi. Maçın son dakikalarında ise Demir Grup Sivasspor adına sahneye çıkan Leke James, 90+1 ve 90+6. dakikalarda kaydettiği gollerle skoru 4-3’e getirse de, VAVACARS Fatih Karagümrük karşılaşmadan 4-3’lük skorla galip ayrıldı. Aldığı 3 puan ile puanını 29’a yükselten Andrea Pirlo’nun VAVACARS Fatih Karagümrük’ü, düşme hattıyla arasındaki farkı açmayı da başardı.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz

2) Haftanın en iyi genç oyuncusu: Arif Kocaman – Yukatel Kayserispor

Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında Yukatel Kayserispor, konuk ettiği Fenerbahçe’ye 2-1’lik skorla mağlup olsa da 90 dakika boyunca sahada kalan 19 yaşındaki stoperi Arif Kocaman, haftanın en iyi genç oyuncusu oldu. Bu sezon altıncı kez ilk 11’de sahaya çıkan genç futbolcu, girdiği 5 ikili mücadelenin 3’ünü kazandı, 1 pas arası ve 1 top çalma gibi defansif istatistiklerin yanı sıra, 90+6. dakikada takımının golüne imza attı. Bu golle Spor Toto Süper Lig kariyerindeki ilk golünü kaydeden Arif, takımının mağlubiyetine engel olamadı. 

3) Haftanın en iyi teknik direktör hamlesi: Leke James – Rıza Çalımbay

Spor Toto Süper Lig’de 24. haftanın en iyi teknik direktör hamlesi, Demir Grup Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay’ın takımı VAVACARS Fatih Karagümrük deplasmanında 4-1 gerideyken 82. dakikada yapmış olduğu Leke James hamlesi oldu. Skor 4-1 iken son dakikalarda oyuna dahil olan Nijeryalı golcü, duraklamalarla birlikte 14 dakika içerisinde 2 gol kaydetti. Takımına puan getirmeyi başaramasa da yalnızca 14 dakika içinde kaydettiği gollerle haftaya damgasını vurdu.

4) Haftanın en büyük sürprizi: Trabzonspor 1-2 Hangikredi Ümraniyespor

Spor Toto Süper Lig’de 24. haftanın en büyük sürprizine, son şampiyon Trabzonspor’u, deplasmanda mağlup ederek 36 maçlık seriyi sonlandıran Hangikredi Ümraniyespor imza attı. Karşılaşmanın ilk yarısında girdiği fırsatları değerlendiremeyen ve Abdülkadir Ömür ile 2 topu da direkten dönen ev sahibi Trabzonspor ilk yarıyı 0-0 noktaladı. İkinci yarıya ise hızlı başlayan konuk ekip Hangikredi Ümraniyespor, 51. dakikada Jesse Sekidika’nın golüyle 1-0 öne geçti. 65. dakikada golcüsü Umut Nayir’in golüyle de farkı ikiye çıkaran konuk ekip karşılaşmanın son bölümüne avantajlı girdi. Son bölümde Trabzonspor baskısını artırdı ve Yusuf Yazıcı’nın 83. dakikada kaydettiği golle skoru 2-1’e getirdi. Ancak son bölümde skoru dengelemeyi başaramayan bordo-mavililer karşılaşmadan 2-1’lik skorla mağlup ayrılarak, evinde 36 maç aradan sonra kaybetti. Son sırada yer alan Hangikredi Ümraniyespor ise 5 maç aradan sonra galip gelerek puanını 18’e yükseltti. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz

5) Haftanın Kare Ası: Mbaye Diagne – Mamadou Fall – Salih Uçan – Leke James

VAVACARS Fatih Karagümrük, evinde Demir Grup Sivasspor’u 4-3’le geçerken, 3 gol ve 1 asist ile haftaya damgasını vuran isim golcü futbolcu Mbaye Diagne oldu. Bu sezonki gol sayısını 14’e yükselterek, gol krallığında ikinci sıraya yükselen Diagne, bu sezonki ilk hat-trickini de yaptı.

Kasımpaşa, konuk ettiği Fraport TAV Antalyaspor’u 3-1’lik skorla mağlup ederken, 2 asist ile galibiyeti getiren isim 31 yaşındaki Senegalli kanat oyuncusu Mamadou Fall oldu.

Beşiktaş, konuk ettiği MKE Ankaragücü karşısında aldığı 2-1’lik zaferle galibiyet hasretini sonlandırırken, 1 gol ve 1 asistle üç puanı getiren isim Salih Uçan oldu.

Demir Grup Sivasspor, konuk olduğu VAVACARS Fatih Karagümrük’e 4-3’lük skorla mağlup olsa da, oyuna girdikten sonra yalnızca 14 dakikada 2 gol kaydeden Leke James, haftanın Kare Ası’ndaki yerini ayırttı.

Spor Toto Süper Lig’de 24. haftanın sonuçları:

24. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.