Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pervin Buldan: “Cumhurbaşkanlığı aday çıkarma politikalarımızı gelişmelere göre bir kez daha değerlendireceğiz”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kutlayarak “Önümüzdeki günlerde cumhurbaşkanı adayı çıkarma politikalarımızı gelişmelere göre bir kez daha değerlendireceğimizi tüm kamuoyuna buradan belirtmek isterim” diye konuştu. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP TBMM Kadın Grubu Toplantısı’nda güncel gelişmeleri değerlendirdi. HDP’nin cumhurbaşkanı adaylığı konusunu tekrar değerlendireceğini açıklayan Buldan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığını şu sözlerle tebrik etti:

“Kılıçdaroğlu’nun adaylığı hayırlı olsun”

Toplumun değişim iradesini baltalayan karanlık odaklar halkın demokrasi talebini kuşatmak istiyor. Artık halk değişim istiyor.  Bunun için ne inkâr siyaseti ne de restorasyon diyoruz. Çözüm halkların radikal değişim iradesi olan üçüncü yoldur. Kemal Kılıçdaroğlu’nu adaylığından dolayı burada, bu kürsüden kutlamak istiyorum. Adaylığı hayırlı olsun diyorum. Bizim derdimiz basit hesaplar değil, politik ilkeler ve halklarımıza karşı sorumluluğumuzdur.” 

“HDP tüm siyasi mühendislik oyunlarını bozacak”

“Önümüzdeki günlerde cumhurbaşkanı adayı çıkarma politikalarımızı gelişmelere göre bir kez daha değerlendireceğimizi tüm kamuoyuna buradan belirtmek isterim. HDP tüm siyasi mühendislik oyunlarını bozacak, kurucu bir siyaset üretecek, üçüncü yolu daha da büyütecek, umudun ve değişimin adresi olmaya devam edecek diyoruz.”

“Maalesef 8 Mart’ı bu sene büyük bir felaketin gölgesinde karşılıyoruz”

Buldan, gündeme ilişkin şunları söyledi:

“8 Mart bizler için, kadın özgürlük mücadelemizi ve dayanışmamızı büyüterek alanlarda en güçlü şekilde sesimizi duyurduğumuz günün adıdır. Ancak maalesef 8 Mart’ı bu sene büyük bir felaketin gölgesinde karşılıyoruz. Bir kez daha sizlerin huzurunda deprem felaketinde kaybettiğimiz tüm canlarımızı rahmetle, saygıyla anıyorum, yakınlarına ve tüm ülkemize başsağlığı diliyorum. Bu depremden zarar gören tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yine aynı depremden ağır şekilde etkilenen ve ambargoya maruz bırakılan Suriye halklarının da acısını yürekten paylaşıyor, dayanışma duygularımı iletiyorum.”

“Amedspor vardır, var olmaya devam edecektir”

“Hafta sonu Amedspor-Bursaspor maçında örgütlü faşist bir saldırıya ülkece tanık olduk. Hükümetin küçük ortağı biraz önce bu salonda, bu kürsüde yaptığı konuşmada ırkçı saldırılara, 90’ların ırkçı çetelerine bir kez daha açıkça sahip çıktı. ‘Amed yok’ dedi, ‘Amedspor yok’ dedi. Ben de buradan bir kez daha diyorum ki Amed vardır var olmaya devam edecektir. Amedspor vardır, var olmaya devam edecektir. Amedspor gol atmaya devam edecektir. Olmayacak olan, bu seçimde gidecek olan sizlersiniz. Irkçı konuşmalarınızla, saldırgan tavırlarınızla gitmeye mahkûmsunuz ve bizler sizi göndereceğiz.”

“Bu ülkeyi 90’ların karanlığına götürmenize asla izin verilmeyecek”

“90’lı yılların karanlık ruhunu yeniden canlandırmak isteyenlere, faşizmi can suyu olarak görenlere halkımız en büyük cevabını elbette sandıklarda verecek. Bu ülkeyi 90’ların karanlığına götürmenize asla izin verilmeyecek ama şunu da ifade etmek isterim ki siz 90’ların karanlık çukurunda kalmaya devam edeceksiniz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.